Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Sabbatical

Niet lang geleden voelde het alsof ik een jaartje vrij had van Ajax. Ik ging nog wel naar de thuiswedstrijden en naar een enkele uitwedstrijd, maar echt veel meer dan daar komen opdagen was het niet.

13 maart 2016 - 19:52
UsershyraDesktopajax_dataimages3aae9c4240c5f0c15f1a2469993bfd20_normal
Verlies de concentratie in de komende wedstrijden niet meer. © Pro Shots

Ajax leefde niet op het veld en dus ook niet bovenmatig in mijn kop. Nog even en het was een sleur geworden, maar dat punt is gelukkig nooit helemaal bereikt. Goddank kan ik nu namelijk weer vol overgave balen van een gelijkspel tegen NEC.

De opbouw naar dit potje gaf al een behoorlijke energy kick. Ik had er gewoon weer ouderwets zin in. Vooral omdat het niet om dit wedstrijdje, maar die van volgende week gaat. De verhaallijn duurt weer langer dan één simpele wedstrijddag. Even drie punten binnenhalen om alvast de morele winnaar te zijn voor de aftrap in Eindhoven.

Miliks stiftje was een prima vervolg op dit gevoel en de biertjes in het zonnetje buiten het stadion, voor de wedstrijd. Helemaal niet verkeerd om nu Ajacied te zijn. Niets aan de hand.

Ik ben er ook van overtuigd dat als niemand op het veld iets van de ranglijst had geweten, dat het een vrolijke 4-0 of 5-0 was geworden. Het werd echter vrij snel duidelijk dat het gelijkspel van PSV vooraf flink was besproken.

De kansen liggen er nog altijd volop, daar doet een gelijkspel niets aan af.

De slordige tegengoals waren het gevolg. De sabbatical in mijn kop kende vast ook diverse versies in de hoofden van de spelers. Zie die maar eens snel af te stoffen voor een omschakeling naar een serieus seizoen.

Als je er een positieve draai aan geeft, kun je zeggen dat deze wedstrijd de ultieme les is om kampioen te worden. Verlies de concentratie in de komende wedstrijden niet meer zoals vandaag en je staat met die schaal in je handen.

Met een negatieve draai kun je zeggen dat dit Ajax er op beslissende momenten overduidelijk niet staat en PSV dus niet meer in gaat halen.

Hoe je het ook bekijkt, de kansen liggen er nog altijd volop, daar doet een gelijkspel niets aan af. Het scenario voor de titel kan haast niet spannender. Met een ploeg die zo nu en dan goed en leuk voetbalt nog wel.  

Ik kan niet wachten tot volgende week zondag. Dat gevoel pakt geen Nijmegen- of Eindhovenaar me af, wat er ook gebeurt. Heerlijk. Kom op Ajax!

Nicky Samsom heeft het boek 'Ik heb een gek te temmen' geschreven.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >