Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Tripadvisor

Deze zondag zat ik in de enige trein waar je met het Boekenweekgeschenk niet gratis in mee mocht. Lekker dan. Ach, op de terugweg was ik dit onrecht vergeten. Eindhoven was namelijk geweldig.

21 maart 2016 - 09:03
UsershyraDesktopajax_dataimages70a0b24cfa843e7a8fde0d30a7f909be_normal
Er volgen op Tripadvisor aardige woorden over PSV-uit. © De Brouwer

Het Philips Stadion vind ik best tof. Tribunes dicht op het veld, Brits haast. Behoorlijk knus ook voor z'n formaat. Erbuiten, voor de wedstrijd, is het op wedstrijddagen ook altijd goed toeven. Dat weet ik als eerdere bezoeker in een thuisvak. Hoofdingang of korte zijde, overal is er bescheiden vertier.

Voor uitsupporters hebben ze echter indrukwekkend hun best gedaan om dit alles te verbergen. Dat zal bij de Arena niet veel anders zijn, het heeft zelfs wel wat. De rauwe randjes van het supporterschap schrikken me allerminst af.

In Eindhoven verdienen ze echter een hoofdprijs voor ongastvrijheid. Er zijn openbare toiletten waar ik me welkommer heb gevoeld.

Het thuispubliek was wel weer heel gastvrij. Ik weet niet of Milik een rol speelde, door na het beginsignaal raak te koppen. Dat ze ons daarna alle ruimte gaven om negentig minuten lang voor onze club uit Amsterdam vocaal op te komen, werd in ieder geval enorm gewaardeerd.

Het uitvak van PSV geef ik dan ook vijf sterren. Een aanrader.

Ook aardig dat de gastheren er zelf in de eerste helft veel aan deden om geen enorme kansen te creëren. Gezien het gemak waarmee ze in de zestien kwamen en het vele balbezit een best groot mirakel. Ook hier zou ik op Tripadvisor wel wat aardige woorden voor over hebben. Dat vreselijke uitvak werd er namelijk alleen maar knusser van.

Wat ze in de tweede helft deden vond ik dan weer wat overdreven. Het was een beetje of ze na de doordeweekse penaltyreeks hadden besloten ook maar niet meer voor het kampioenschap te gaan. Stel je voor. Zo meteen maak je volgend seizoen hetzelfde mee.

Ajax heeft uitgerekend in Eindhoven dus de koppositie van PSV overgenomen, met nog een paar potjes te gaan.

Wauw. Wat een zondag. En die ambiance. Ge-wel-dig. Op de trappen naar beneden zag ik dat ik het op de heenweg verkeerd had gezien. De pisvlekken op de muur, het overdreven gebruik van tralies, de naar leer smakende hamburgers. Het hoort er allemaal bij. Zo'n sporadische overwinning van Ajax krijgt er namelijk juist meer glans door.

Al met al een uitstapje naar Eindhoven dat ik nooit meer zal vergeten. Het uitvak van PSV geef ik dan ook vijf sterren. Een aanrader.

Nicky Samsom heeft het boek 'Ik heb een gek te temmen' geschreven.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >