Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sno snapt niets van vervolging om 'poging tot doodslag'

Wij houden het reilen en zeilen van oud-Ajacieden in de gaten. We vinden het leuk om te zien hoe ze presteren bij hun nieuwe club, maar helaas schrijft niet iedereen een succesverhaal. Evander Sno heeft het bijvoorbeeld zwaar dezer dagen. Hij moet zich verantwoorden bij de rechter.

01 maart 2016 - 09:52
UsershyraDesktopajax_dataimages399c0c1fba15722b1d66aadecc0d6777_normal
Sinds zijn hartaanval zit de loopbaan van Sno in het slop. © Pro Shots

Sno heeft heel wat uit te leggen, aangezien hij door het Openbaar Ministerie wordt verdacht van zware mishandeling en zelfs poging tot doodslag. De clubloze voetballer zou samen met twee familieleden twee andere personen zwaar hebben mishandeld.

Er is in de zomer van 2013 inderdaad iets gebeurd, geeft Sno toe. Maar zware mishandeling en poging tot doodslag? Nee, dat niet. “Poging tot doodslag is zwaar overdreven. Ze maken dit groot omdat ik voetballer ben. Er was een opstootje waarbij kennissen van mij betrokken waren,” vertelt Sno aan het Algemeen Dagblad.

“Ik wilde dat een beetje sussen, maar toen kreeg ik zelf tikken. En ja, ik hoef me niet te laten slaan. Dus ik heb mezelf verdedigd,” vervolgt Sno, die ontkent te hebben geschopt toen personen op de grond lagen. “Als je iemand tegen zijn been schopt terwijl hij op de grond ligt, noemen ze het al poging tot doodslag. Maar ik heb niet eens geschopt toen ze lagen.”

De rechter wil 9 maart graag aanhoren wat Sno zelf te vertellen heeft. De 28-jarige Sno hoeft geen vrije dagen aan te vragen; hij zit zoals gezegd zonder club. Sno speelde in het verleden voor onder meer Celtic en Ajax. Hij speelde in het rood-witte shirt elf competitieduels, waarin hij een keer doel trof.

Sno werd in de herfst van 2010 tijdens een wedstrijd van Jong Ajax getroffen door een hartaanval. Dat zorgde voor flinke schrik, ook al liep het gelukkig goed af. Hij speelde later nog voor RKC, NEC en het Belgische Westerlo, maar bleef soms last houden van hartritmestoornissen. De zoektocht naar een nieuwe club werd daardoor moeilijker en moeilijker.

Er speelt ook nog altijd een strafzaak rond Kenny Tete, al liep de behandeling hiervan wat vertraging op.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >