Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sanogo blikt terug op periode bij Ajax: '...'

Je zou denken dat Yaya Sanogo na zijn eerste hattrick op profniveau in opperbeste stemming is. Begin bij de tijdelijke spits van Charlton Athletic alleen niet over Ajax. De Fransman praat liever niet over het halfjaar dat hij op huurbasis in Amsterdam doorbracht.

01 maart 2016 - 10:24
UsershyraDesktopajax_dataimagesf1350b46b3bb41d18646f4b2acac7716_normal
De interwebz ging in meltdown toen Sanogo scoorde. © Pro Shots

Sanogo was bij Ajax slechts een vaste waarde in de ziekenboeg. En toen de dokter ook nog eens aangaf dat hij na de winterstop ook geen volledige wedstrijd zou kunnen spelen, had Ajax er tabak van en besloot het de spits terug te sturen naar Londen.

Arsenal verhuurde de Fransman snel voor de tweede keer dit seizoen, aan Charlton. Sanogo mocht zaterdag tegen Reading voor het eerst in de basis beginnen en scoorde prompt maar liefst drie keer! Helaas voor Sanogo en Charlton ging de wedstrijd in de slotminuut alsnog met 3-4 verloren.

“Het klopt dat ik 399 dagen op een doelpunt heb moeten wachten, maar vergeet niet dat ik amper heb gespeeld vanwege allerlei blessures,” reageert de trefzekere Sanogo in de South London Press. “Als ik niet speel, kan ik ook niet scoren. Ik ben blij dat ik nu weer speel, hou van het Engelse voetbal en ga er alles aan doen om Charlton te behoeden voor degradatie.”

Heeft hij nog iets te vertellen over zijn verblijf in de Amsterdam Arena? “Nee, ik wil niet over Ajax praten.”

Klik hier trouwens voor beelden van Sanogo's hattrick.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >