Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rio ver weg voor Oranjevrouwen na zware nederlaag

Als Houdini en Hans Klok nog een momentje tijd over hebben, doen de Oranjevrouwen er slim aan hun hulp in te schakelen. Er werd zaterdag met 1-4 verloren van Noorwegen en kwalificatie voor de Olympische Spelen is daarmee zeer onzeker geworden.

06 maart 2016 - 21:28
UsershyraDesktopajax_dataimages2e3193202f4a116ede3d2ca4506246db_normal
Zeeman kan het niet bolwerken tegen de Noorse opponent. © Pro Shots

De Oranjevrouwen traden aan in een uitverkocht Kasteel, maar konden de 11.000 toeschouwers in Rotterdam geen leuke avond bieden. Ook al werd het in de tweede helft nog een paar minuten spannend, er werd met andere verwachtingen aan het duel begonnen.

Manon Melis bracht in de 68ste minuut de spanning terug door de 1-2 te laten aantekenen, waarna Vivienne Miedema in de volgende aanvalsgolf de binnenkant van de paal trof. Het had heel anders kunnen lopen. Dat zijn alleen nooit fijne zinnen om te lezen.

Feit is dat Noorwegen uitliep naar maar liefst 1-4 en dat Zweden in de andere ontmoeting met 1-0 te sterk was voor Zwitserland, waardoor voor de Oranjevrouwen een ticket naar Rio de Janeiro ver weg is. Zweden leidt het OKT met zes punten, Noorwegen en Oranje volgen met drie punten en Zwitserland staat nog op nul.

Kunnen de Oranjevrouwen zich nog plaatsen? Ja, dat wel. Als woensdag tenminste alles meezit. Als Noorwegen niet wint, is een zege op koploper Zweden genoeg voor kwalificatie. En als Noorwegen wel weet te winnen, moet Zweden met maar liefst vijf goals verschil worden verslagen.

Wie weet is het een idee om de inbreng van Ajaxspeelsters te vergroten. Slechts voor Desiree van Lunteren en Kelly Zeeman was tijdens Oranje - Noorwegen speeltijd gereserveerd, al kwamen ze wel de volle negentig minuten in actie.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >