Ophef over speelgerechtigheid Fischer blijkt rekenfout

Ophef! Viktor Fischer had niet mee mogen doen met Jong Ajax tegen FC Dordrecht, aldus Dordt. De aanvaller, die scoorde in de met 4-1 gewonnen wedstrijd, speelde namelijk al 21 wedstrijden voor Ajax 1. De Dordtenaren zagen in de regelementen van de KNVB dat veertien wedstrijden het maximum is voor spelers onder de 23.

02 maart 2016 - 10:45
UsershyraDesktopajax_dataimages0578b7f77b5b9c8cd3fb8d62250f87bc_normal
Fischer maakte ook nog een doelpunt tegen FC Dordrecht. © Pro Shots

FC Dordrecht dacht er zelfs aan om protest aan tekenen bij de voetbalbond. Maar helaas voor de nummer veertien van de Jupiler League is om tot het aantal wedstrijden te komen een ingewikkeldere rekensom nodig.

Het gaat namelijk om het aantal basisplaatsen plus het aantal invalbeurten van 45 minuten of langer in de eredivisie en het bekertoernooi. De 21-jarige Fischer stond in totaal twaalf keer in de basis en speelde op bezoek bij Feyenoord en FC Utrecht als invaller een helft mee.

En zo is de rekensom ineens niet meer zo heel ingewikkeld. Tel je de twaalf basisplaatsen en twee invalbeurten bij elkaar op, kom je tot veertien wedsstrijden. Dat is geen vijftien en dus mocht Fischer gewoon meedoen.

Zodra Fischer een basisplaats krijgt in het eerste of langer dan 45 minuten invalt, is het trouwens wel over met de pret. Dan zal hij zich de rest van het seizoen moeten richten op Ajax 1. Dat vindt hij zelf vast niet erg.

Voor wie dol is op regeltjes: hier vind je alles over beloftenteams in de Jupiler League.