Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen duidt chemie met Milik: ‘Ik kies altijd zijn groepje’

Sinds Davy Klaassen terug is van zijn blessure gaat het redelijk voor de wind met Ajax. Met name zijn uitstekende samenwerking met Arek Milik valt daarbij op. Niet geheel toevallig zegt Klaassen. “Ik zorg op de training dat ik altijd bij hem in het groepje zit.”

05 maart 2016 - 14:11

In gesprek met de NOS bevestigt Klaassen dat het met de chemie tussen hem en de Pool wel goed zit. “We weten elkaar steeds beter te vinden inderdaad. We zijn er op de training veel mee bezig. Als we even met een klein groepje het balletje rondspelen zorg ik altijd dat ik bij Milik in het groepje zit. Dat zijn toch de kleine dingetjes die dan toch helpen.”

Dat lijkt inderdaad te helpen. Milik was dit seizoen al goed voor dertien doelpunten en zes assist, Klaassen doet het niet heel veel minder met tien doelpunten en acht assists. Zeker gezien het feit dat beide spelers niet alle wedstrijden hebben gespeeld zijn dat uitstekende cijfers.

Sinds Klaassen terug is van zijn blessure is het elftal ook weer beter gaan draaien. De aanvoerder wil daar zelf niet zoveel van weten. “Toen ik nog wel speelde, ging het ook vaak niet goed. Waar het dan aan ligt dat het er nu wel uitkomt? Ik denk dat het grootste verschil is dat we nu enorm veel energie in de wedstrijden kunnen leggen."

De Boer prijst vooral het voetbalgogme van Klaassen. “Hij is een van de jongens die continu de balans moeten bewaakt. Davy is daar een belangrijke pion in. Hij is de initiator van het druk zetten of juist niet.”

Overigens hoeven de supporters nog niet te vrezen voor een zomers vertrek van Klaassen. “De kans is groot dat ik blijf,” zegt hij tegen Voetbal Inside. “Ik wil pas weg als ik de beste ben van de eredivisie. Zover ben ik nog niet. Wie er beter zijn dan ik? Ik vind Andres Guardado en Luuk de Jong hele goede spelers."

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >