Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dijks geen onderdeel van kwartet Ajacieden bij Oranje

Mitchell Dijks mag zichzelf voorlopig nog geen international noemen. De linksback maakte deel uit van de voorselectie van het Nederlands elftal, maar ontbreekt op de definitieve lijst. Oranje oefent binnenkort tegen Frankrijk en Engeland. Vier andere Ajacieden zijn wel van de partij.

18 maart 2016 - 11:11
UsershyraDesktopajax_dataimages2cd71de79ee392ee8e2089684c9b207d_normal
Dijks moet zeker dire andere linksbacks voor zich dulden. © Pro Shots

Dijks is bezig aan een seizoen vol regelmaat en dan kom je tegenwoordig al vrij snel in beeld bij het Nederlands elftal, maar bondscoach Danny Blind heeft over alternatieven linksachter niet te klagen.

Behalve Dijks kunnen ook Daley Blind (Manchester United), Erik Pieters (Stoke City) en Jetro Willems (PSV) als 'nummer vijf' uit de voeten en naar dit trio gaat de voorkeur uit. Achter de naam van Pieters staat nog een klein vraagteken, al schijnt Dijks ook niet topfit te zijn. In het verleden speelde de nu geblesseerde Jairo Riedewald wel eens linksback. Net als Riedewald is ook Kenny Tete geblesseerd.

Anwar el Ghazi is 'gewoon' niet opgeroepen en dus blijft de inbreng van Ajacieden beperkt tot het volgende kwartet: Jasper Cillessen, Joël Veltman, Riechedly Bazoer en Davy Klaassen. Zij maken deel uit van de vaste groep spelers die een uitnodiging krijgt van Blind, dus de verrassing is niet heel groot.

Nederland kruist vrijdag 25 maart in de Amsterdam Arena de degens met Frankrijk en reist vier dagen later af naar voetbaltempel Wembley om te oefenen tegen Engeland.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >