Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

De staat van Aad

Het was maandag een fraai treffen van de oude en de nieuwe wereld bij het RTL-programma Voetbal Inside. Aad de Mos – de 69-jarige ex-Ajaxtrainer die nog immer oogt als een frisse blom – legde aan de mannen aan tafel uit hoe nu eigenlijk zat met Twitter en De Blanke Bogarde.

08 maart 2016 - 14:23
UsershyraDesktopajax_dataimages550d0002eea1b26128bf942f223816d6_normal
De Mos werd vanaf de bank 2,5 keer kampioen met Ajax. © Pro Shots

Aad de Mos, ik vind het een prachtig voetbalmens. Naarmate hij ouder wordt, neemt hij zichzelf steeds ietsje minder serieus en daarmee zijn z'n uitspraken over Ajax, PSV en het voetbal in algemeen steeds beter en leuker.

“Ajax is ondeugend aan het terugkomen,” analyseerde hij op de vraag van 'Wil-friet Genee'. Mooi! Ondeugend terugkomen, dat betekent misschien wel stiekem de kampioensschaal wegkapen. Dat horen we natuurlijk graag.

In de jaren negentig was de stemming rond Aad de Mos – om het mild te zeggen – toch wat anders van toon. Aad Afkoopsom was een van zijn bijnamen en de man heeft inderdaad veel clubs versleten. Het was een van de aanleidingen voor een aantal gekende sportjournalisten om de Aad de Mos Bestaat Niet Show te organiseren.

Ik had het geluk bij een van deze shows aanwezig te zijn, in het hartje van Haarlem. Een fijne combinatie van Voetbal Inside en een afscheidsmusical van de lagere school. Maar pas op; de kwaliteit was wel gegarandeerd door de journalisten die meededen.

Naarmate De Mos ouder wordt, neemt hij zichzelf steeds ietsje minder serieus.

Tom Egbers presenteerde alles en speelde op gitaar mee tijdens de pauzemuziekjes, er was een heuse voetbalquiz met Marcelle van Hoof, er werd door Edwin Struis en Simon Zwartkruis live gebeld met Clarence Seedorf in Italië en dominee Klaas Vos predikte de voetbalreligie vanaf de kansel.

De Aad de Mos Bestaat Niet Show; het stopte toen er producenten van radio en tv interesse kregen. Een ‘fin’ dus op exact het goede moment.

Aad de Mos, zo zagen we maandag, bestaat zeker nog wel. Springlevend. Hij had een analyse gelezen op Twitter over PSV en Ajax en er werd door Genee gevraagd: wie schreef die analyse dan? Aadje antwoordde dat het ging om De Bogarde en herstelde zich later met De Blanke Bogarde. Nog preciezer: @DuBlanqeBogarde. En deze twitter-bekendheid twitterde meteen: “@aad300 bedankt Aad, ik heb weer genoten #kijkophetspelletje”.

Johan Derksen, Wilfred Genee en ook Wim Kieft; ze keken met glazige ogen naar Aadje. Was dit een grap? Hebben wij echt iets gemist? En heeft die Blanke Bogarde-gast echt 27.000 volgers? Still counting? Voor de heren was het even alsof het ijle bestaansrecht, gebaseerd op meninkjesmakerij, onder hun voeten werd weggetikt.

Anderen hebben ook een mening. Over voetbal. En die kunnen ze zo uiten. En Aad de Mos neemt hen nog serieus ook...

Aad de Mos bestaat nog!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >