Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer vindt gelijkspel geen reden om in paniek te raken

Frank de Boer schoof zijn teleurstelling na het onnodige gelijkspel tegen NEC (2-2) niet onder stoelen of banken. Toch vond de trainer dat zijn team weinig te verwijten viel. "We hoeven niet te panieken, we hebben bij vlagen gewoon goed gespeeld."

13 maart 2016 - 19:09
UsershyraDesktopajax_dataimages392f0db3ad3c68ab9770b0336b5b4228_normal
De Boer baalt, maar gaat met vertrouwen naar Eindhoven. © Pro Shots

Wat na de puntendeling vooral blijft hangen, is het matige optreden van het centrale verdedigingsduo. NEC kreeg weinig kansen maar toonde zich uiterst efficiënt in de afronding. Mike van der Hoorn zag er tweemaal niet al te sterk uit.

De Boer vond dat zijn verdediger alleen iets te verwijten viel bij de 1-1. “Zo’n goal mag niet op ons niveau. Het stond niet goed. Mike had geen tegenstander en eerder iets kunnen doen. Daarnaast was het een goede individuele actie van Foor. We zetten te laat druk, waardoor hij de bal vrij kon aannemen. Over de tweede treffer kun je niets zeggen, behalve dat je NEC eerder had moeten afstoppen. Uiteindelijk klopte alles voor hen en dan is het gewoon een mooie goal.”

Natuurlijk is de domper groot, ook bij de trainer. “Helemaal omdat je vooraf weet dat PSV gelijk heeft gespeeld. Bij winst hadden zij van ons moeten winnen en nu is dat andersom. We hoeven niet te 'panieken', we hebben bij vlagen gewoon goed gespeeld. Ik kan niet zeggen dat mijn team niet zijn best heeft gedaan. We hebben er alles aan gedaan. Lange ballen, tussen de linies door. Soms heb je zo’n wedstrijd en sta je uiteindelijk maar met een punt.”

'Soms heb je zo’n wedstrijd en sta je uiteindelijk maar met een punt'

In de rust had De Boer geen donderspeech nodig. “Ik vertelde waar we nog meer voordeel uit konden halen. Als Van der Hoorn bijvoorbeeld aan de bal was, konden we meer loopacties in de diepte maken. Verder domineerden we en kregen we goede kansen. Uiteindelijk ben je tegen een muur aan het beuken en is het wachten tot ze capituleren. Of dit duur is, weten we op 8 mei. Maar dat geldt ook voor PSV.”

De trainer keek desgevraagd al kort vooruit naar de kraker in Eindhoven. “Het gaat tussen twee ploegen die weten waar het om gaat. PSV heeft natuurlijk dinsdag nog een wedstrijd. Ze kunnen misschien wel verliezen, maar het gaat om de manier waarop je dan verliest. Zelf verloor ik als speler ook wel eens van een hele goede tegenstander, maar dan stond je daarna alsnog met een tevreden gevoel op het veld, omdat je puur op individuele kwaliteit had verloren. Maar ik heb ook wel eens gedonderd in de kleedkamer omdat we zo schijterig speelden. Daar kon ik niet tegen.”

Het gelijkspel heeft geen diepe mentale wond geslagen, zo bleek. “Ik denk dat wij met veel vertrouwen naar PSV gaan. Het is een goede tegenstander, we hebben heel veel respect maar we zijn niet bang voor ze.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >