Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer komt Younes regelmatig tegen op vrije dag

Het gaat goed met Amin Younes! De linksbuiten begint zijn draai te vinden en wordt steeds belangrijker. Frank de Boer heeft wel een vermoeden hoe dat komt: hij spot Younes ook op zijn vrije dagen op De Toekomst.

08 maart 2016 - 10:28
UsershyraDesktopajax_dataimages3eb1ce0462f3425b6197354e93b33bbe_normal
Younes kan op de vierkante centimeter een verdediger uitspelen. © Pro Shots

De 22-jarige Younes had de pech dat hij niet helemaal fit begon aan zijn avontuur bij Ajax en daardoor kampte met een achterstand. De teller staat nog altijd slechts op drie volledige competitiewedstrijden, maar ook op zes doelpunten en drie assists.

De Duitser met Libanese roots was tijdens Willem II - Ajax (0-4) een plaag voor de defensie. Als de bal naar Younes wordt gespeeld, veren wij tegenwoordig op. Er kan best iets gaan gebeuren! En nu wordt ook duidelijk dat de linksbuiten flink in zichzelf investeert.

“Younes steekt in goede vorm en wordt ook steeds sterker. Het klopt dat hij op vrije dagen naar De Toekomst komt. Hij is dan vaak hier,” vertelt De Boer aan Ajax TV. “Dan pakt-ie een ballenzak en gaat-ie oefenen. Zoals dat schot waaruit hij tegen de paal schoot. Vaak gaan die ballen er ook in. Dat zegt wel wat over hem. Het is een leergierige jongen, die niet snel tevreden is.”

Het is geen toeval dat de openingstreffer – een rake kopbal van Arek Milik – voortkwam uit een voorzet van Younes. Net als Younes steekt ook Milik de laatste weken in prima vorm. Hij staat alweer op veertien treffers.

“Ik ben blij voor hem. Een spits hoort ook de topscorer van je elftal te zijn,” merkt De Boer op. “Of ik blij ben dat we geen vervanger hebben gehaald? Stel dat er iets met Arek gebeurt, dan moeten we toch een alternatief zoeken. Dat is niet optimaal voor een topclub.”

“Het geeft Arek misschien een bepaalde rust dat er niemand achter hem zit, al hoort concurrentie er ook bij. Je ziet het in de achterhoede. Als we die jongens hadden laten vertrekken, zaten we nu met de gebakken peren.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >