Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Besloten trainen bevalt technische staf nog altijd goed

Er staat een terechte beschouwing in de krant: de topper tussen PSV en Ajax is niet alleen een clash tussen verschillende speelstijlen, het karakter van beide topclubs verschilt ook nogal. Bij PSV is zo'n beetje alles openbaar, terwijl Ajax achter gesloten deuren traint. En dat bevalt de technische staf goed.

18 maart 2016 - 10:05
UsershyraDesktopajax_dataimages6442e643f4af0b150f9fa7a994e27e80_normal
Dit plaatje is geschoten tijdens een training in Turkije. © Pro Shots

Toeval of niet, sinds Ajax onder Frank de Boer besloten traint werd het vier keer op rij kampioen. Kort daarvoor werd onder Martin Jol de verhuizing naar De Toekomst ingezet. Er waren toen nog redelijk wat open trainingen, kort voor de return van de KNVB-bekerfinale tegen Feyenoord was het ongekend druk.

De trainingen zijn anno nu nog een enkele keer per seizoen openbaar. En dan staat het vaak gelijk rijen dik rond het hoofdveld van De Toekomst. Supporters zijn normaal slechts nog op uitnodiging welkom langs het trainingsveld. Of als de club helpt om een wens in vervulling te laten gaan.

Een enkele keer zijn sponsoren (en hun kinderen) exclusief welkom bij een training. De trainingen in de Amsterdam Arena daags voor klassiekers hebben ook een open karakter, inclusief vuurwerk plus alles erop en eraan om de selectie succes te wensen bij het oprollen van Feyenoord.

“Het speelt wel een rol dat Bergkamp, Overmars en Van der Sar in Engeland hebben gewerkt, in alle rust. Het bevalt onze technische staf ook gewoon goed. Toch compenseren we dat op zoveel mogelijk gebieden,” reageert een woordvoerder van Ajax tegenover het Algemeen Dagblad. Lees het verhaal hier via Blendle.

De trainingen van Ajax buiten Amsterdam zijn wel altijd open voor publiek. Als Ajax een weekje gaat trainen in Qatar of Turkije kunnen de trainingen worden gevolgd, net als op de avonden voor Europese uitwedstrijden. Slechts als de politie ongelooflijk moeilijk doet, zoals in Parijs, moeten Ajacieden een keertje buiten blijven.

“Dat is iets wat bijna geen club in Europa meer doet. Internationaal hebben we mede daardoor juist een heel open, toegankelijk imago,” vervolgt de woordvoerder. “We proberen een middenweg te vinden. We vinden onszelf heus geen Manchester United of Arsenal, maar we zijn ook geen De Graafschap of Willem II.”

Volgens diezelfde zegsman valt het aantal klachten over de besloten trainingen van Ajax reuze mee. Hij vervolgt: “Het aantal supporters dat klaagt, is relatief gezien echt klein. Het is niet zo dat hier vroeger honderden, duizenden mensen langs de lijn stonden bij trainingen. Het is óók gewoon een kwestie van beeldvorming.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >