Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Andersen heeft geen haast met overgang naar FC Barcelona

Oh jee, hebben we hier de opvolger van Stefano Desnwil te pakken? Het kan natuurlijk prima een grapje zijn – je weet nooit hoe zo'n uitspraak precies in de krant belandt – maar Lucas Andersen heeft gesproken over een transfer naar FC Barcelona. De 21-jarige Deen heeft geen haast.

01 maart 2016 - 11:08
UsershyraDesktopajax_dataimages59a5e8c6361f3c0f6f8f9b8d987076fc_normal
Andersen weet al hoe het is om in Barcelona te foebele. © Pro Shots

Van de Denen die op jonge leeftijd naar Ajax werden gehaald, presteerde Andersen tot op heden het minst van allemaal. De frêle middenvelder tracht momenteel zijn laatste kans te grijpen bij Willem II, in de hoop dat hij zich komende zomer weer in de Amsterdam Arena mag melden.

Ondanks een omweg via Tilburg en het rechterrijtje van de eredivisie blijven de ambities van de linkspoot hoog. Torenhoog. “Net als Riechedly Bazoer wil ik de absolute top halen, maar het is niet erg om dat via een paar tussenstappen te bewerkstelligen,” stelt Andersen in gesprek met De Telegraaf.

“Voor mij maakt het niet veel uit of ik op mijn 22ste of 26ste bij Barcelona zit... Ik ben op de goede weg bij Willem II. Van wekelijks negentig minuten spelen word je een betere voetballer en mijn rendement is omhooggegaan. Het doel met Willem II is rechtstreekse handhaving en daarna wil ik terugkeren bij Ajax,” vervolgt Andersen.

Het valt voor Andersen te hopen dat het met hem beter afloopt dan Denswil. De verdediger vertelde in een microfoon net iets te enthousiast dat Barcelona zijn droomclub is, terwijl hij bij Ajax niet kon rekenen op een basisplaats. Zelfs Davy Klaassen kon zijn lach niet inhouden. Amper een maand later vertrok Denswil naar Club Brugge, waar hij wel regelmatig in de basis staat.

Hopelijk vergaat het Andersen de komende tijd beter en komt Barcelona op een andere manier in zicht dan via een retourtje vanaf Schiphol of de luchthaven van Kopenhagen. Het contract van Andersen loopt nog tot medio 2018. Dus inderdaad, hij heeft nog wel even de tijd.

Andersen merkte eerder op dat hij niet ten koste van alles terug hoeft naar Ajax en graag meer contact met zijn eigenlijke werkgever zou willen hebben. We zien de komende tijd vanzelf wel hoe het loopt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >