Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajaxvrouwen bereiken halve finales KNVB-bekertoernooi

De Ajaxvrouwen liggen nog steeds op koers voor de dubbel. De koploopsters van de eredivisie hebben zich geplaatst voor de halve finales van het KNVB-bekertoernooi. Dat ging niet gemakkelijk. Het lukte pas via strafschoppen (1-1, 4-3) om FC Twente uit te schakelen.

14 maart 2016 - 12:35
UsershyraDesktopajax_dataimagesdc63caa8caddf7cfd53c186d7c8fd7c6_normal
De Ajaxvrouwen kunnen juichen, maar hebben nog niets. © Pro Shots

Het leek er lange tijd op dat de wedstrijd binnen de reguliere speeltijd werd beslist, dankzij een doelpunt van Marlous Pieëte. Zij was trefzeker in de 54ste minuut. Pas twee minuten voor tijd wist ook Tashira Renfurm haar naam op het scorebord te krijgen.

Er leek sprake van buitenspel, maar feit was dat een strafschoppenreeks de beslissing moest brengen. Trainer Ed Engelkes deed zijn beste imitatie van Louis van Gaal. Engelkes ging niet op de grond liggen, maar wisselde net als op het WK 2014 zijn keepster: Paulina Quaye verving Eli Sarasola.

“Paulina heeft iets meer reach,” aldus Engelkes, die het gelijk aan zijn zijde kreeg. Twee penalty's van bekerhoudster Twente bleven onbenut, waardoor we de misser van Chantal de Ridder alweer zijn vergeten. Tessel Middag schoot de Ajaxvrouwen naar de laatste vier.

De Ajaxvrouwen treffen PSV in de halve eindstrijd, de andere halve finale gaat tussen ADO Den Haag en Buitenveldert.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >