Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax stelt Mensing en Meijaard voor als nieuwe rvc-leden

Oh ja, de raad van commissarissen. Die hebben we ook nog bij Ajax. Er waren twee zetels in de rvc vacant en het is gelukt om hiervoor kandidaten te vinden. Het betreft de heren Peter Mensing en Leen Meijaard. Het is de bedoeling Mensing en Meijaard te benoemen tijdens een BAVA.

03 maart 2016 - 10:55
UsershyraDesktopajax_dataimages389f7a02092836593eb052b444d59286_normal
Met twee nieuwelingen is de rvc straks weer compleet. © Pro Shots

Een BAVA is een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders en Ajax heeft een oproep gedaan om er eentje te houden. Dit zijn allemaal formele zaken, die nu eenmaal geregeld dienen te worden. De BAVA moet 14 april worden gehouden.

De ondernemingsraad van Ajax is al akkoord met de voordracht van Menting en Meijaard, die de opvolgers worden van Dolf Collee en rvc-voorzitter Hans Wijers. Zoals we weten, is Collee dezer dagen algemeen directeur en vertrekt Wijers uit de rvc zodra de opvolging is geregeld.

Dit punt nadert nu en de voorzittershamer wordt overgenomen door Leo van Wijk, die net als Theo van Duivenbode en Ernst Ligthart deel uitmaken van de rvc. Met de benoeming van Menting en Meijaard is de rvc per medio april weer compleet.

Om eerlijk te zijn, hebben we van beide heren nog nooit gehoord. Meijaard was in de jaren negentig als econoom werkzaam bij het Ministerie van Financiën en momenteel actief als managing director bij investeringsmaatschappij BlackRock.

Mensing was in de periode 1984 - 2008 werkzaam bij Booz Allen Hamilton en maakte daarna de overstap naar Booz & Company. Momenteel is hij senior advisor bij PwC en Bregal Freshstream. Als commissaris is Mensing reeds verbonden aan Ksyos, Lunchgarden en Vascobelo.

Hij is tevens lid van de Raad van Advies bij Ziggo en bij de Nederlandse Orde van Advocaten, voorzitter van de Stichting Stadsschouwburg Fonds en lid van de Raad van Toezicht van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >