Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax met Van der Hoorn op jacht naar drie punten in Tilburg

Nee, het is nog veel te vroeg om te zeggen dat Ajax nog negen finales speelt deze competitie. Feit is wel dat de Amsterdammers in een felle titelstrijd verwikkeld zijn met PSV, dus iedere misstap kan fataal zijn. De ploeg van Frank de Boer wil er zondag tegen Willem II (aftrap: 14.30 uur) voor zorgen dat het in het spoor blijft van de Eindhovenaren.

05 maart 2016 - 12:58
UsershyraDesktopajax_dataimages32816f9a9d24342d431881884377ab46_normal
Sinds Heitinga gestopt is lijkt er een vloek te heersen op de verdedigers van Ajax. © Pro Shots

Ajax swingde in de afgelopen thuiswedstrijd tegen AZ weer eens. En dat smaakt naar meer, ook voor De Boer. “Ik heb het gevoel dat we steeds meer het gehele plaatje doorkrijgen. Wat er wordt gevraagd als de tegenstander op een bepaalde manier speelt en welke poppetjes wij daar tegenover moeten zetten. In dat opzicht zijn we nu veel verder.”

De trainer waakt echter voor teveel positivisme. “Vorige week zag het er goed uit en ik heb het gevoel dat de jongens daar ook verder mee willen. Maar we weten allemaal hoe de zon kan schijnen en het vervolgens kan gaan stortregenen. Kijk maar naar Feyenoord, waar het opeens hosanna is nu ze de bekerfinale hebben bereikt.”

Ajax reist naar Tilburg af met een gehavend elftal. Allereerst is Anwar el Ghazi geschorst na zijn rode kaart tegen AZ. De Boer bevestigde vrijdag dat Lasse Schöne of Robert Muric zijn plaats in de basis zal overnemen.

Van der Hoorn lijkt op tijd fit voor duel met Willem II

Voorin kan die klap dus nog wel worden opgevangen, achterin heeft Ajax grotere problemen. Na de zware blessures van Kenny Tete en Jairo Riedewald (beiden enkel) haakte Mike van der Hoorn vrijdag af met een liesblessure. De Boer neemt hem wel mee naar Tilburg. Ook voor de jonge verdediger Damian van Bruggen was er een plekje in de selectie.

Waar Ajax moet improviseren in de defensie, heeft Willem II de zaakjes achterin uitstekend op orde. De Tilburgers hielden in de laatste vijf wedstrijden vier keer het doel schoon. Vorige week won de ploeg van Jurgen Streppel nog op bezoek bij Vitesse met 0-1.

Milik kan de eerste Ajacied worden met meer dan 13 goals in één seizoen sinds 2009/10

Aan Ajax dus te taak om de Tilburgse muur te slechten. Dat lijkt een mooi klusje voor Arek Milik, die de afgelopen twee wedstrijden vier keer scoorde. Mocht de Pool zondag ook een doelpuntje meepikken dan is hij eerste Ajacied met meer dan dertien eredivisiedoelpunten in één seizoen sinds Luis Suárez (35) en Marko Pantelic (16) in 2009/10.

Tot slot gaf De Boer aan dat hij extra zal letten op de verrichtingen van Lucas Andersen, ook al had-ie liever gezien dat de uitgeleende Deen niet mocht spelen tegen Ajax. “Het zij zo dat we nu tegen hem spelen, dan hadden we hem niet moeten verhuren. Het is wel zo dat als hij de winnende maakt, hij volgend seizoen misschien geen Champions League speelt.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >