Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Ajax gaf Ajax zijn gezicht terug tegen AZ

Ik betrapte me er zondagavond op dat ik fluitend door huis liep. Ik blies Ajaxliedjes met mijn lippen. Het was het gevolg van een bepaald soort blijdschap die ik al een tijdje niet meer had gevoeld na een wedstrijd. Ajax was weer gewoon Ajax.

Door Niels Pach
02 maart 2016 - 09:12
UsershyraDesktopajax_dataimageseb1c0ab579a90e202e606ed79809f2a5_normal
Ajax voetbalde zoals dat bij de grootste club van het land hoort. © Pro Shots

Het mooie van deze editie van Ajax - AZ was dat ik er al een paar weken voorpret aan beleefde. Dat zit zo. Voor onze jongste leden, die van de Ajax Kids Club, gaan drie weken voor een thuiswedstrijd drie prijsvragen online.

De leden kunnen mascotteplekken, deelname aan de Ajax Fun Games – ja, van dat liedje in de rust dat een paar dagen in je hoofd blijft zitten – en kaartjes winnen. Ik mag de teksten bedenken rond de prijsvragen.

Dat is drie weken voor pak 'm beet Ajax - NEC nog best lastig. Zo'n wedstrijd leeft op dat moment nog niet echt bij mij, laat staan bij de lezers. Maar bij Ajax - AZ was het anders. Ik had er veel zin in.

Bij een van de prijsvragen schreef ik dan ook: “Zet Ajax en AZ samen op een voetbalveld en je krijgt bijna altijd een leuke wedstrijd te zien. Het zijn ploegen die willen aanvallen en dat ook nog eens best aardig kunnen. Daarom kijken wij uit naar 28 februari.”

Vanaf de eerste minuut wist AZ dat het tegen Ajax speelde en dat Ajax de beste is.

In de weken na het schrijven van het bovenstaande kreeg ik alleen maar meer zin in het duel met de enige andere Noord-Hollandse eredivisieploeg. Ajax knokte zich wedstrijd voor wedstrijd richting iets dat op vorm leek. AZ bleef doen wat het heel 2016 al deed: winnen.

Vol goede moed stapte ik zondag dan ook in de metro naar het stadion. Niet dat ik ervan overtuigd was dat Ajax drie punten zou pakken, verre van zelfs. Ik rekende vooral op een lekkere pot voetbal.

En ik werd niet teleurgesteld. Nou ja, misschien een beetje door AZ, maar dat kon me weinig schelen. Ik zag Ajax foebele op een manier die bij de grootste club van het land hoort. Vanaf de eerste minuut wist AZ dat het tegen Ajax speelde en dat Ajax de beste is. Punt uit.

Wat is dat een lekker gevoel en wat heb ik dat gemist. Het werkt ook verslavend. In een klap heb ik weer zin in het slot van het seizoen. Hier is Ajax blijkbaar toe in staat. Waar ik vreesde voor weer een seizoen dat als een nachtkaars uitging. Maar Ajax - AZ geeft hoop.

Al betekent dit niet dat ik alvast een kampioensfeestje ga plannen. Het kampioenschap is wat mij betreft ook bijzaak. Ik wil gewoon leuke wedstrijden zien, ik wil Ajax zien.

Toch hoop ik dit seizoen nog negen keer fluitend door huis te lopen. Dan komt het verder allemaal wel goed.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >