Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Winnende Ajaxvrouwen houden ook tegen Telstar de nul

De ploeg met de minste tegendoelpunten staat aan het eind van de rit vaak bovenaan de ranglijst. Wat dat betreft doen de Ajaxvrouwen het uitstekend. De ploeg van Ed Engelkes won vrijdagavond voor de derde keer op rij met 1-0. Dit keer werd Telstar verslagen.

26 februari 2016 - 23:21
UsershyraDesktopajax_dataimages0f71c0d60cfd05dcad45a6fc7be2dce1_normal
De Ajaxvrouwen kregen voor de achtste keer dit seizoen geen doelpunt tegen. © Sjoerd Tullenaar

De Ajaxvrouwen moesten dit seizoen de bal slechts negen keer uit het eigen doel vissen. De ploeg hield al acht wedstrijden het doel schoon. Het moge duidelijk zijn: de Amsterdamse defensie staat als een huis dit seizoen.

Scoren gaat de Ajaxvrouwen echter moeilijker af. Na zestien wedstrijden staat de teller nu op 34. Ter vergelijking: nummer twee FC Twente (53) en nummer drie PSV (43) doen het als het om het maken van doelpunten gaat beduidend beter.

Tegen Telstar creëerden de Ajacieden ook weer genoeg kansen. Desiree van Lunteren was in de beginfase twee keer dichtbij en ook Chantal de Ridder kreeg een goede kans. De inzet van De Ridder werd echter wonderbaarlijk uit het doel gehaald door een Telstar-speelster.

Diezelfde De Ridder zorgde zo’n vijf minuten voor rust voor het bevrijdende openingsdoelpunt. De spits werkte een goede voorzet van Marjolijn van den Bighelaar achter de keeper. Het betekende het vijfde doelpunt voor De Ridder dit seizoen.

De Ajaxvrouwen kregen in het tweede bedrijf genoeg kansen om de score uit te breiden, maar wonder boven wonder bleef het bij 1-0. Concurrent FC Twente maakte ook geen fout vrijdagavond. De tukkers wonnen in eigen huis van SC Heerenveen (2-0).

Door het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen 2016 ligt de competitie nu een tijdje stil. De Oranjevrouwen gaan met Zwitserland (op 2 maart), Noorwegen (op 5 maart) en Zweden (op 9 maart) uitvechten welk land er naar Rio de Janeiro mag. Bondscoach Arjen van der Laan nam Ajacieden Eshly Bakker, Merel van Dongen, Kelly Zeeman, Desiree van Lunteren en Tessel Middag op in de selectie.

Na de interlandperiode wachten twee belangrijke wedstrijden tegen FC Twente voor de ploeg van Engelkes. De Ajacieden spelen op 13 maart een bekerduel met de tukkers, vijf dagen later treffen de twee ploegen elkaar in de competitie.  

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >