Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vrijdenken over logo en shirt Ajax: zo moet het niet...

Het is de tijd van het jaar waarin zomaar gelekte foto's van nieuwe Ajaxshirts kunnen opduiken. En snel daarna staan we met z'n allen klaar om er iets van te vinden. Het gebeurt ook wel eens dat gedachten de vrije loop worden gelaten. Maar dat zorgt niet altijd voor fraaie resultaten.

04 februari 2016 - 13:55
UsershyraDesktopajax_dataimagese3474166bf024a49ba667e52d9a40918_normal
Vrijdenken is goed, het resultaat in dit geval iets minder. © Wimpie77

We werden door @Wimpie77 gewezen het nieuwste nummer van Creatie, een uitgave van Adformatie. Het nummer staat in het teken van sport en ook de logo's en shirts van Ajax, Feyenoord en PSV worden onder handen genomen.

Ons oordeel: leuk geprobeerd, maar helaas. We gaan er niet in mee. Creatie vroeg ontwerpbureau Dog & Pony om de belangrijkste uitingen van de vaderlandse topdrie onder handen te nemen. Het resultaat is afgedrukt. Wij worden er niet direct vrolijk van.

De essentie van het ontwerpvak is 'grenzen verkennen, tarten en ogen openen' en dat zal best, maar we kunnen ons niet voorstellen dat er ook maar een Ajacied vrolijk wordt van het eindresultaat. De drie kruizen dienen als basis voor het 'shirt', maar dit heeft wel als gevolg dat er wordt gemorreld aan de heilige rode baan.

Je moet drie keer kijken voordat je in de gaten hebt dat het om een Ajaxshirt gaat. Terwijl dit juist in een oogopslag helder moet zijn. Hoe simpeler hoe beter. Juist eenvoud maakt een Ajaxshirt mooi, je kunt met je ogen dicht dromen hoe het eruit ziet. Als template voor het uitshirt is het gezien de link met Amsterdam misschien best aardig, maar verder? Wij schudden duidelijk nee. Dan lijkt dit uitshirt ons toffer.

Het logo straalt zelfs op geen enkele manier iets van Ajax uit. Kijk en oordeel hieronder zelf.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >