Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman voelt zich bijna het hoertje van de verdediging

We zagen al moonboots bij wisselspelers en nu blijkt Joel Veltman zich bijna het hoertje van de verdediging te voelen. We hebben het hier dus gewoon over het tactische strijdplan waarmee Ajax het veld betreedt. Veltman is benieuwd wat zijn rol wordt tijdens het thuisduel met Excelsior.

16 februari 2016 - 11:10
UsershyraDesktopajax_dataimages787bf8e604019746da1d2afc4f2e7131_normal
Als er een probleem? Vraag dan Veltman! © Pro Shots

Het is de laatste wedstrijden telkens maar weer de vraag waar Veltman wordt opgesteld. Als gevolg van zware blessures, schorsingen en einde loopbaan voor John Heitinga is de spoeling achterin vrij dun geworden. Waar gaten vallen, wordt Veltman opgetrommeld om die op te vullen.

Het zegt veel over de ontwikkeling die de vice-aanvoerder meemaakt. Dreigt er een probleem, dan wordt hij aangekeken in de hoop op een oplossing. “Waar ik zondag speel? Ik ben bijna het hoertje van de verdediging, haha. Ik word overal ingezet,” merkt gelegenheidsback Veltman op tegenover Metro.

Net nu Ajax verder leek te gaan met het defensieve blok Veltman-VDHoorn-Viergever-Dijks wordt ook hier weer een gat in geschoten. En wel door Mike van der Hoorn zelf. Van der Hoorn maakte zich eindelijk op voor veel speeltijd, maar hij werd tegen FC Groningen met een rode kaart van het veld gestuurd.

“Het was wel een overtreding, maar om daar nou een tweede gele kaart voor te geven? Ik stond er vlakbij en hoorde scheids Liesveld zeggen: oh shit, je hebt al geel,” haalt Veltman terug. “Als hij wist dat Mike al geel had, had hij hem volgens mij niet gegeven. Zuur voor Mike wel, want hij speelde goed.”

De schorsing van Van der Hoorn kan wel eens betekenen dat Veltman zich tegen Excelsior weer 'gewoon' moet opmaken voor standje centrale verdediger. Ricardo van Rhijn is namelijk altijd nog inzetbaar als rechtsachter.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >