Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman heeft het best wel zwaar als rechtsback

Joël Veltman ging er even bij liggen na het laatste fluitsignaal. De opluchting was groot en de benen zwaar na negentig minuten klassieker. “Het had ook wel een beetje met vermoeidheid te maken,” geeft de verdediger toe. Het leven als rechtsback bevalt hem prima, maar het valt niet mee.

09 februari 2016 - 10:54
UsershyraDesktopajax_dataimages232fbec159877bde05fa3088181cebbb_normal
Veltman had de meeste tackles en intercepties bij de Ajacieden. © Pro Shots

Het is voor Frank de Boer zoeken naar de juiste mix van verdedigers, maar zeker is dat Veltman een van de ingrediënten is. De reserve-aanvoerder staat al het hele seizoen goed te ballen en zelfs op een positie die voor hem ongemakkelijk is, behoorde hij ook in de klassieker tot de besten op het veld.

“Ik moest nog even een tandje bijschakelen toen ik in het laatste kwartier op Elia kwam te staan, ook al was ik wel kapot. Je moet kort zitten tegenover Elia. Als hij draait en je opzoekt, wordt het moeilijk,” vertelt Veltman aan Ajax Life.

“Dit was de derde keer dat ik rechtsback stond. Ik moet constant doordekken, veel meters maken. Het is niet eens zozeer dat ik meer moet nadenken, ik moet vooral meer doen. Meer meters maken dus vooral. Naar binnen knijpen en doordekken als er een opening komt. Dat voel je wel, ja. Ik lag na afloop even op de grond. Opluchting, blijdschap en ja, ik was ook wel vermoeid.”

'Onze' Ajacied van de wedstrijd is van mening dat Ajax erin slaagde Feyenoord met eigen wapens te verslaan. “We hebben meer persoonlijke duels gewonnen dan Feyenoord,” voert Veltman aan. “Ik hoorde vooraf een interview van Gio dat ze vol strijd zouden geven. Dan weet je: we moeten erop klappen. We hadden een goed antwoord op Feyenoords spel, denk ik.”

“Er gingen alleen een paar dingen fout bij de tegengoal. De bal ging door mijn benen heen, het lag open achterin. Dat was niet goed. Des te lekkerder voor ons dat Younes snel scoorde. Je voelt toch de spanning als de 0-1 valt, dan kan het ook in elkaar storten. Maar we hielden het tempo erin – snel ingooien, vrije trappen meteen nemen – en op een gegeven moment houden ze het dan niet meer.”

Na een moeilijke week met twee gelijke spelen nam de druk op Ajax flink toe. Als het de titelrace met PSV wil volhouden, moeten er dingen beter. En dan komen er ook nog eens blessures om de hoek kijken. Veltman hoopt dat de overwinning in de klassieker voor een kickstart kan zorgen.

“Er was meer bepaald als we niet hadden gewonnen. Dan was het gat met PSV groter geworden en de onvrede onder de fans toegenomen. Dit voelt als een opluchting en ik hoop dat de zege ons naar boven helpt, qua spel. De volgende stap wordt het verbeteren van ons spel. Dit geeft goede moed.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >