Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van Rhijn hoopt op speelminuten en een zomerse transfer

Ricardo van Rhijn was pakweg twee jaar geleden de onbetwiste rechtsback bij Ajax. Hij maakte in die tijd zijn debuut bij Oranje en hij werd als een international voor de toekomst gezien. Dit seizoen verloor hij de concurrentiestrijd met Kenny Tete. En nu Tete geblesseerd is kan Van Rhijn nog altijd niet rekenen op een basisplaats. Het kan verkeren.

20 februari 2016 - 11:16
UsershyraDesktopajax_dataimages2cc8f58da3061506b85a49130b8b4f91_normal
Naast Galatasaray was ook Everton geïnteresseerd in de verdediger. © Pro Shots

Het was dan ook niet zo gek dat Van Rhijn in de winterstop op zoek ging naar een andere club. Dat liep uiteindelijk op niets uit. De Boer liet ook weten dat de verdediger niet weg mocht vanwege de dunne spoeling in de achterhoede.

"In de winterstop waren er wel wat gesprekken,” zegt Van Rhijn tegen de NOS. “Ik had met Galatasaray gesproken. Dat was natuurlijk heel spannend, maar uiteindelijk is het niet heel dichtbij geweest. Everton had inderdaad ook interesse. Zij hebben besloten om geen back aan te trekken. Misschien komt dat later nog."

Ondanks de blessure van concurrent Tete gaf De Boer de laatste paar wedstrijden toch de voorkeur aan Joël Veltman op rechtsback. Mike van der Hoorn mocht daardoor in het centrum van de verdediging starten. Nu Van der Hoorn na de rode kaart tegen FC Groningen geschorst is lijkt de trainer niet meer om Van Rhijn heen te kunnen.

De Boer gaf vrijdag bij het wekelijkse perspraatje aan dat het logisch zou zijn dat Van Rhijn in de basis start tegen Excelsior aanstaande zondag. Maar ook Gudelj is een optie om in de achterhoede te spelen. Dat de trainer überhaupt erover nadenkt om een middenvelder in de verdediging te zetten moet pijn doen bij Van Rhijn.

"Ik ben er elke dag wel mee bezig, dat ik zo ben teruggevallen. De situatie is anders dan een aantal maanden geleden. Je moet de knop omdraaien en voor jezelf keihard gaan trainen. Er zijn altijd nog mensen die het erger hebben dan ik", zegt de verdediger.

De kans dat Van Rhijn volgend seizoen nog bij Ajax speelt lijkt nihil. Het is de bedoeling dat de verdediger na dit seizoen vertrekt bij Ajax. Hij wil het liefst naar het buitenland. “Daar kan ik heel lang over praten, maar dat klopt ja.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >