Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Van der Meyde geeft El Ghazi tip: 'Ga niet naar Italië'

Zin om te lachen? Mooi! Check dan dit filmpje! Andy van der Meyde doet tegenwoordig dingen op YouTube. Het heet ‘Bij Andy in de auto’ en is precies wat de naam doet vermoeden. Hij nodigt mensen uit voor een rondje in zijn auto. Anwar el Ghazi is zijn eerste gast.

17 februari 2016 - 09:48

‘Ey vriend,’ zegt oud-Ajacied Van der Meyde tegen El Ghazi, die in zijn trainingspak achter het stuur zit. Kunnen we van genieten. De toon is ook gelijk gezet, het gaat een ontspannen ritje worden.

“Ik kijk altijd naar jou,” zegt Van der Meyde  nadat hij een paar gesigneerde voetbalschoenen in ontvangst heeft genomen. Niet zo gek ook, want de oud-voetballer weet maar al te goed hoe het is om vleugelaanvaller van Ajax te zijn.

De twee praten natuurlijk veel over voetbaltechnische zaken. Over het geven van voorzetten, schieten met links, dat werk. Maar de toekomst van El Ghazi wordt ook besproken. Hij stond even in de belangstelling van AC Milan.

Van der Meyde, die zelf een ongelukkige tijd had bij Inter, heeft wel een advies voor zijn gast. “AC? Dat is niks voor jou, Italië. Ik ging toch naar Inter... Ik hou niet van verdedigen. Jij houdt toch ook niet van verdedigen? Weet je wat ik bij Inter moest doen? Ik moest mijn back back-up geven, moest ik gewoon bij mijn eigen tweede paal staan.”

Over zijn tijd bij Ajax heeft Van der Meyde ook nog een mooie anekdote. “Co Adriaanse zei ook de hele tijd: ‘terug, terug’, toen kwam Koeman en ik ging de hele tijd terugrennen. Weet je wat hij zei tegen mij? ‘Wat ben je aan het doen? Ga weg, gek! Blijf gewoon op de helft van de tegenstander. Jij gaat echt niet mee naar achteren.’ Dat was zo mooi.”

Maar goed, terug naar de toekomst van El Ghazi. Hij laat in de auto weten dat-ie helemaal nog niet weg wil. “Ik ben blij bij Ajax, man. Ik zit echt goed bij Ajax.” Dat zijn goede berichten.

In de video gaat het verder over het privéleven van El Ghazi. Zo horen we dat hij nooit uitgaat, niet bij McDonald’s eet en vindt dat hij nog veel beter kan. We beloven je: de video bezorgt je zeventien mooie minuten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >