Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van de Beek rept over 'zakelijke zege' voor Ajax A1

Donny van de Beek haalt zijn contributie er dit seizoen met gemak uit. De middenvelder speelt afwisselend bij Ajax A1, Jong Ajax en het eerste elftal. Zijn meest in het oog springende prestaties levert hij in de Youth League. De kwartfinales zijn bereikt en Van de Beek hoopt op meer.

25 februari 2016 - 10:22
UsershyraDesktopajax_dataimages6a6b2c042bde84c076a5c8ecde05066e_normal
Ajax A1 gaat met Van de Beek voor volle glorie. © Pro Shots

Berg je maar, want Ajax A1 is dit seizoen in Europees verband uitstekend op stoom. Aangezien het eerste elftal niet actief is in de Champions League, kon het vlaggenschip van De Toekomst zich geen enkele fout veroorloven. De ongeslagen status is een omweg later nog altijd een feit.

Ook op bezoek bij Olympique Lyon werd na een lastige start weer indruk gemaakt. “Ik denk dat we vooral heel zakelijk waren,” blikt Van de Beek bij Ajax TV terug op een 0-3-zege. “We begonnen niet goed, maar het was mooi dat die goal viel en toen kwamen we meer in de wedstrijd.”

Van de Beek maakte het eerste doelpunt zelf en leverde de voorzet bij de 0-2. “Na een fantastische bal van Eiting omspeelde ik de keeper en schoot vanuit die hoek ook goed binnen. De tweede was een mooie aanval. Cerny speelde mij aan en ik legde terug op Nouri, die de bal in het dak van het doel schoot.”

“Bij het eerste doelpunt zag ik Appie ook staan, maar toen dacht ik: ik schiet gewoon zelf binnen. Maar ik weet dat Appie daar vaak staat. Daarom gaf ik bij de 0-2 wel een voorzet en hij maakte het goed af,” vervolgt Van de Beek, die de kwartfinale uit bij Chelsea met vertrouwen tegemoet ziet.

“Van zulke zeges gaat je zelfvertrouwen omhoog. Ik denk dat we goede kans maken tegen Chelsea, als we maar met durf spelen en in onze kwaliteit komen. We hebben genoeg kwaliteiten om hun pijn te doen.”

Bekijk hier de doelpunten van Ajax A1 op Franse bodem. Ajax A1 neemt het 8 of 9 maart in Londen op tegen titelverdediger Chelsea A1.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >