Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Uitvak boos op spelers Ajax: 'Foebele, foebele!'

Het uitvak heeft wel eens leukere dagen gekend dan zondag. Een halve dag – of zelfs een hele – op pad om Ajax te supporten op bezoek bij Roda JC en dan zo'n wedstrijd voorgeschoteld krijgen. Het is alsof er met de pet naar werd gegooid. Dat wordt niet zomaar geaccepteerd.

01 februari 2016 - 10:02

Natuurlijk, alles en iedereen stapt met de beste bedoelingen het veld op. Maar eenmaal tussen de lijnen zie je daar lang niet altijd iets van terug. En een wedstrijd over de streep trekken lukt ook al niet...

Niet voor het eerst dit seizoen krijgt Ajax in de slotfase het deksel op de neus. Volledig terecht ook. Het laatste schot tussen de palen noteerden we in de 29ste minuut. Als dan ook de koppositie nog eens uit handen wordt gegeven, is het uitvak boos. Uiteraard.

Hoewel Frank de Boer en Nemanja Gudelj liever niet luisteren naar kritiek van buitenaf, doet het uitvak toch een poging om iets duidelijk te maken. Zo kan het niet langer. “Foebele, foebele,” roept de meerderheid van de duizend meegereisde Ajacieden.

Overigens tellen we op de video slechts negen spelers. Viktor Fischer en Thulani Serero verkozen het directe pad naar de kleedkamer, in plaats van een omweg om de supporters te bedanken. Dat laatste had Anwar el Ghazi het liefst ook gedaan, maar hij kon nog tot de orde worden geroepen door Davy Klaassen.

Aan de steun lag het niet, het uitvak deed wat het kon. Dat kun je zelf checken op de uitvakvideo's van Ventos, die ook bovenstaande filmpje heeft geschoten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >