Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trainer Jol gaat nieuw avontuur aan bij Al-Ahly

Het is altijd interessant om te zien waar mensen na Ajax nog eens terechtkomen. Martin Jol is sinds deze week trainer van Al-Ahly. Inderdaad, dat is de recordkampioen van Egypte die ook dit seizoen weer op koers ligt voor glorie.

25 februari 2016 - 15:59
UsershyraDesktopajax_dataimagesd6357215baac2e699cb775c32d779324_normal
Mido gaat, Jol komt naar de Egyptische competitie. © Pro Shots

Al-Ahly staat zo'n beetje halverwege het seizoen drie punten voor op Zamalek, dat onlangs Ahmed 'Mido' Hossam binnen een maand tijd de laan uitstuurde. De koploper was weer op zoek naar een nieuwe trainer, omdat José Peseiro vrij plotseling vertrok naar FC Porto.

Bij de zoektocht die volgde, kwam Al-Ahly uit bij de werkloze Jol. De coach neemt onder meer zijn vaste conditietrainer Michael Lindeman mee naar Egypte. Het avontuur voor Jol moet 2,5 jaar gaan duren en begint met een thuiswedstrijd tegen Misr Lel Makasa.

Waar wij nu vooral druk zijn met het leven na Frank de Boer, was er ook sprake van leven voor de aanstelling van De Boer. De anderhalf jaar ervoor trainde Jol de selectie van Ajax. Eerst tot grote vreugde van iedereen – Ajax maakte in 2009/2010 meer dan honderd doelpunten – maar tijdens zijn tweede seizoen was er van die vreugde weinig meer van over.

Het was een zeer knappe prestatie van Jol om Ajax via de voorronde naar de Champions League te loodsen, maar de eerste groepswedstrijd luidde ook zijn einde in. De Ajacieden kregen alle hoeken van Bernabéu te zien – ook al werd het slechts 2-0 – en daarna begon Johan Cruijff zich te roeren.

Nog voor het einde van 2010 vertrok Jol bij Ajax, om te worden opgevolgd door kampioenenmaker De Boer. Jol was later zo'n twee jaar trainer van Fulham. Hij leidde de club naar een prima negende plek en mocht Europees voetbal spelen, werd het seizoen daarop twaalfde en in zijn derde jaar voor Kerst ontslagen. Inmiddels speelt Fulham niet meer in de Premier League.

Jol is nog altijd als commissaris verbonden aan ADO Den Haag.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >