Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Teller stopt voor Sanogo bij slechts 30 balcontacten

Je kunt soms een aardige discussie voeren of een bepaalde speler het heeft gemaakt bij Ajax. Maar over het verblijf van Yaya Sanogo zijn we snel uitgepraat. Dat was nogal, euhm... teleurstellend. En dat laat zich samenvatten in een uitstekende statistiek.

04 februari 2016 - 10:28
UsershyraDesktopajax_dataimagesca76792481b7cdea0de0a97741858e26_normal
We kennen Sanogo vooral van foto's op het trainingsveld. © Pro Shots

Zoals jullie wel weten, schrijven we wekelijks een analyse over Ajax. Aan Sanogo hebben we ons nooit gewaagd, simpelweg omdat hij niet fit was of geen speeltijd kreeg. En omdat er niet zo veel over hem viel te vertellen. En inmiddels is 'Sanogoal' zonder te scoren alweer gevlogen...

En wat blijk nu? Sanogo kwam in dienst van Ajax, gemeten over optredens in de eredivisie, niet verder dan dertig balcontacten. Van die 30 balcontacten resulteerden er ook nog 18 in balverlies. Gemeten over 47 minuten speeltijd – verdeeld over drie invalbeurten – is de score trouwens niet eens zo slecht.

De gemiddelde Arsenalsupporter kan zijn lach amper inhouden om Sanogo, die nog tot 2017 onder contract staat in Londen. Het mislukken van Sanogo's verblijf in Amsterdam kwam voor een beetje Gunner niet als een verrassing. En voor supporters van Crystal Palace trouwens ook niet.

Opta-man @bartf maakte onderstaande touchmap van de balcontacten van Sanogo. Het valt voor Charlton Athletic te hopen dat de Opta-boys in Engeland meer te turven hebben. De paniek is groot bij Charlton, dat uit The Championship dreigt te degraderen. Vandaar dat The Addicks zich tot Sanogo besloten te richten.

Sanogo zelf belooft zijn beste beentje voor te zetten om Charlton voor afdalen te behoeden. “Ik heb met mijn vriend Francis Coquelin gesproken en hij vertelde mooie dingen over Charlton. Hij legde uit waarom Charlton een mooie club is en dat een overgang een goede stap voor mij zou zijn,” reageert de Franse spits.

“Mijn eerste dagen hier waren prima. Ik heb al mijn teamgenoten leren kennen, net als de manager en ben blij dat ik hier heb getekend. Het is de bedoeling dat we met Charlton degradatie afwenden en ik hoop daar een bijdrage aan te leveren.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >