Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Wauw

Voor de wedstrijd had ik een verjaardag, wat een andere fietsroute naar de Arena betekende. Ik dacht, aangemoedigd door het zonnetje, een stukje af te kunnen snijden, op een steil olifantenpaadje. Overmoed, je kent het wel.

28 februari 2016 - 20:43
UsershyraDesktopajax_dataimagesd716819f7483db9f043f14955dc9cc42_normal
De tweede van Milik en de vierde van Ajax is in de maak. © Pro Shots

Mijn stadsfiets voelde plots als een mountainbike. Persoonlijk kon ik het hellinkje goed hebben, het materiaal – mijn fietspedaal – alleen niet. Krak. Gelukkig was het niet ver van een metrohalte en ik haalde het potje op tijd.

Ajax leek dezelfde instelling te hebben als ik op de fiets. Wat een potje. Wauw! Het grote verschil met mijn gedrag was dat die gasten wel overduidelijk over het juiste materiaal beschikken. Tegenstrijdig genoeg bleek dit vooral na die rode kaart. Tegen zo'n goede tegenstander ook met tien man die controle behouden, ik zou er boos van worden. Ware het niet dat ik al behoorlijk blij was.

Maar kom op. Me jarenlang zo ergeren, zo vervelen, zo niet meer kunnen verklaren waarom ik elke wedstrijd zonder tegenzin blijf komen. En dan doodleuk tot dit in staat zijn. Het is haast gemeen te noemen.

Die laatste goal van Milik vond ik het mooist. De Boer had duidelijk alles op behouden gegooid. Wat er ook gebeurde Ajax zou niets meer uit handen geven. Je kan zeggen dat het voor van Rhijn wat lullig is dat hij hiervoor wordt misbruikt, maar het was super verstandig.

Best wennen om niet te vervallen in het gebruikelijke gezeik.

Hopen op een counter was het enige haalbare. Kennelijk de beste opdracht die je de Poolse spits tegenwoordig kunt geven. Wat een branie, wat een initiatief. Milik zeg je? Leuk spelertje. Heeft iemand daar ooit iets op aan te merken gehad?

Mijn kapotte trapper dwong me uiteraard ook terug de metro in. Daar bleek ik bepaald niet alleen met mijn verwarde emoties. Alsof we supporters zijn van een club die we even uit het oog waren verloren. Best wennen om niet te vervallen in het gebruikelijke gezeik.

En dat na een weekje Europees voetbal, zou er ik nog cynisch aan toe kunnen voegen, wat ik bij deze dus doe. Ik bied er wel direct mijn excuses voor aan. Het was gewoon een te gekke middag, zonder excuses.

Ajax lijkt toch in staat om de strijd met PSV aan te gaan. Ze hebben het gehad om zo lang niet meer echt Ajax te zijn. Je ruikt de lente. Ze hoeven heus niet meteen kampioen te worden, dat interesseert me maar matig.

Wel heb ik zin om meer van dit soort potjes te zien. Branie, overtuiging, lol. Dan mag er heus af en toe een trapper afbreken. Kom op, Ajax!

Nicky Samsom heeft het boek 'Ik heb een gek te temmen' geschreven.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >