Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Alles doet het nog

We leven! En alles doet het nog. De laatste vijf minuten moest iedereen in mijn huis- tuin- en keukenvak, tweede ring, zelfs gaan staan om nog wat te kunnen zien. De zombiestaat van de afgelopen potjes, daar was vandaag geen sprake van.

07 februari 2016 - 16:01
UsershyraDesktopajax_dataimages5fd4bd9a67ca3afd220963318d4d2d16_normal
Strijd. Spanning. Een volwaardig potje voetbal, zowaar. © Pro Shots

Het plichtmatig apathisch naar een groen vlak staren, werd eindelijk beloond. Het was weer echt leuk. Verrassende acties. Strijd. Spanning. Een volwaardig potje voetbal, zowaar. Emoties die daarbij horen kwamen weer boven. Wij, op de tribunes, blijken toch geen zombies te zijn. En zij, op het veld, blijkbaar ook niet.

Heerlijk. Twee prachtige goals ook. Die waanzinnige slalom van Younes die hij zeer effectief afmaakt en dat bizarre schot van Bazoer. Die tweede goal kwam na een erg hoopgevende fase. Ajax gaf druk op een wijze die in mijn hoofd helemaal niet meer bestond. Meer iets van vroeger, zulke gretigheid. Het moet Riechedly het zelfvertrouwen hebben gegeven om dat onmogelijke schot doodleuk in de kruising te plaatsen.

Oei, wat schrijf ik nou allemaal? In mijn stukjes is het de laatste tijd een automatisme geworden om me op allerlei lulligheden te focussen. Ik had het bijvoorbeeld graag over dat schot van Dijks ná de wedstrijd gehad.

Wij, op de tribunes, blijken toch geen zombies te zijn.

Eén van die vijftig ballen de tribune in, zou er helemaal nooit komen. Mitchell schoot het ding namelijk in de gracht voor de F-side. Maar daar ga ik het dus niet over hebben. Geen kwaad woord. Zeker niet over Dijks. Hij is juist de Ajacied waar ik dit seizoen het meest van ben gaan houden.

Misschien is het omdat ik vroeger meestal ook back stond en er geen reet van kon. Mitchell is dé hoop voor deze doelgroep. Voor een back die er ogenschijnlijk geen reet van kan, is hij namelijk belachelijk goed. Hij blijft me verwonderen.

Heeft hij een magneet die ervoor zorgt dat bij elke kluts de bal weer bij hem belandt? Is hij eigenlijk een zenmeester die de bal op wilskracht kan sturen? Wat het ook is, hij moet het vooral blijven doen. Ook deze wedstrijd heb ik van zijn 'hotseknotstrucs' en van zijn effectiviteit genoten.

Winnen van Feyenoord, in een leuke wedstrijd. Wie weet is het precies wat deze ploeg nodig heeft. Ik kan het in ieder geval goed gebruiken. We leven nog! Fijn.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >