Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Stam wilde niet langer wachten op vertrek De Boer

Is dit een teken dat Frank de Boer ook volgend seizoen bij Ajax blijft? Zo zou je het misschien kunnen uitleggen. Als reden voor zijn vertrek voor Jaap Stam onder meer aan dat hij niet wilde wachten totdat De Boer het voor gezien houdt het bij het eerste elftal.

25 februari 2016 - 09:21
UsershyraDesktopajax_dataimages99460dbb4b2104eb9b4a3f92d60be028_normal
Grote vraag is nu waar de trainer Stam weer opduikt. © Pro Shots

Stam heeft twee jaar deel uitgemaakt van de trainersstaf van Jong Ajax en is inmiddels in het bezit van zijn diploma. De oud-verdediger wil volgend seizoen iets anders doen, het liefst wel opnieuw samen met Andries Ulderink.

“Ik heb er natuurlijk over nagedacht wat er gebeurt als De Boer besluit weg te gaan, maar ik ga niet zitten afwachten,” aldus Stam tegenover De Telegraaf. “Daarnaast is het de vraag wat Ajax zelf wil. Alle rollen zijn nu ingevuld en daarom heb ik besloten te vertrekken.”

Stam vindt de aparte manier van werken bij Jong Ajax – een elftal bestaat uit een mix van A-junioren en wisselspelers bij het eerste – verre van ideaal, al pikte hij wel veel dingen op. “Ook hoe ik het als hoofdtrainer niet zou doen. Je bent bij Jong Ajax ook afhankelijk van beslissingen van hogerhand.”

Blijkbaar was Stam het niet altijd eens met wat De Boer hem of zijn spelers opdroeg. En nog een jaar Jong Ajax ziet hij simpelweg niet zitten. Op de vraag van de directie om zijn aflopende contract te verlengen, volgde dan ook een negatief antwoord.

Stam werd recent nog gelinkt aan het trainerschap bij sc Heerenveen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >