Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Spijkerman had het best druk als invaller voor De Boer

“Het Spijkerman-effect, duidelijk,” zei Davy Klaassen lachend na afloop van de 2-1 gewonnen wedstrijd in Groningen. Frank de Boer had griep en assistent Hennie Spijkerman mocht voor het eerst in 10 jaar weer effe hoofdcoach zijn.

14 februari 2016 - 15:00
UsershyraDesktopajax_dataimages780253722eb3883f8065ad85038e8bf6_normal
Hennie Spijkerman checkt nog even of Frank de Boer echt niet komt... © Pro Shots

Na afloop van het duel in de Groningse modderpoel checkte Hennie Spijkerman desgevraagd live zijn telefoon voor de camera van Fox Sports. Of Frank de Boer al een sms’je had gestuurd. “Nee… Mijn hele familie zie ik wel… Die hebben een berichtje gestuurd… Maar ik bel Frank zo in de bus op. Hij is echt ziek.”

Spijkerman moest beamen dat de Ajacieden laat op gang kwamen en pas om 13:30 echt aan de wedstrijd begonnen - in de tweede helft dus. “De eerste helft was zeker niet goed. We kwamen niet in de duels en daarom konden we onvoldoende druk zetten. We kwamen overal te laat.”

Aan het druk zetten heeft de invaller-coach tijdens de thee aandacht besteed. “Er was absoluut geen afstemming. Ik heb in de kleedkamer op het bord uitgelegd hoe het dan wel moest. Ik had de indruk dat het goed werd opgepakt. De tweede helft was het een wereld van verschil met de manier van druk zetten.”

De Ajacieden speelden verder van de eigen goal en begonnen al voorin de boel af te jagen. Het was de opmaat van de 150ste zege onder Frank de Boer. Of, nou ja, met De Boer als toeschouwer op z’n Groningse hotelkamer.

Spijkerman weet dat dit soort gewonnen potjes tellen: “Dat we uiteindelijk nog de 1-2 tegen krijgen, was best jammer. Toch hadden we nog wat mogelijkheden. Ook toen Mike al met rood weggestuurd was. We laten na nog een keer te scoren. Dus werd het de laatste vijf minuten nog billenknijpen. Maar al met al ben ik best tevreden. Je wint. Da’s het allerbelangrijkste als je mee wil blijven doen voor het kampioenschap.”

En zo kon Spijkerman met een gerust hart de bus in, om De Boer te feliciteren met de overwinning.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >