Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Slecht nieuws De Boer leidt vervroegd pensioen Heitinga in

We zwaaien zondag voor de aftrap van de klassieker uitgebreid naar Johnny Heitinga. Het kind van de club neemt afscheid van de supporters. Maar ook als Heitinga zondag nog actief voetballer was, had hij op de tribune gezeten. Frank de Boer was niet meer van plan om een beroep op hem te doen.

05 februari 2016 - 16:39
UsershyraDesktopajax_dataimagesb963d48a4c0c06e32e40b1ded5e0115c_normal
Dit beeld zou in 2016 sowieso achterwege blijven. © Pro Shots

Heitinga tekende afgelopen zomer met hoge verwachtingen bij Ajax. Het was de bedoeling dat de nu 32-jarige routinier het jonge elftal op sleeptouw zou nemen, maar het liep anders. Er was niet veel speeltijd weggelegd voor de verdediger, die op de bank zat en later zelfs op de tribune.

Het gebeurde Heitinga eind september voor het eerst dat hij een plekje moest zoeken op de tribune en later begon het zelfs naar een abonnement te neigen. “Ik heb op een gegeven moment tegen Sjon gezegd: alles lief en aardig, maar ik ga geen gebruik meer van je maken. En ik ga je niet als opvulling op de bank zetten,” aldus Frank de Boer tijdens zijn persgesprek. Ook Ajax Life was hierbij aanwezig.

Die boodschap van De Boer kwam hard aan bij Heitinga, die het even moest laten bezinken. Daarna begon het grote nadenken, wat leidde tot het besluit om te stoppen met foebele. “Een nieuwe stap maken was niet logisch meer, dat vond Sjon volgens mij ook. Ik denk dat hij een verstandig keuze heeft gemaakt. We moeten allemaal goed beseffen dat het laatste halfjaar geen goede afspiegeling was van zijn carrière. Hij heeft een WK-finale gespeeld!”

Heitinga besloot dus om te stoppen, maar De Boer gaf direct aan dat het wat hem betreft niet einde verhaal was. “Sjon kan een belangrijke pion zijn binnen de organisatie. Het kan best zijn dat hij in de toekomst in pak op de bank zit, als onderdeel van de technische staf, maar eerst moet hij nog veel leren.”

“Sjon is en blijft belangrijk in de kleedkamer. En als hij eens een training wil overslaan, is dat prima. Zo lang hij maar niet 's ochtends pas afbelt. Ik heb tegen Sjon ook gezegd: jij draagt een onzichtbare aanvoerdersband en blijft voor ons van grote waarde.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >