Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sana stond te trillen van angst in lift Arena

Arme Tobias Sana! We schreven laatst nog een berichtje over de goedlachse Zweed, maar het blijkt dat het lachen hem ook wel eens vergaat. Bijvoorbeeld als hij in een lift moet stappen. Dat doet-ie dus liever niet. Sana is claustrofobisch. En niet te zuinig ook.

09 februari 2016 - 13:56
UsershyraDesktopajax_dataimages9013cee196a2dd86954dcfb1e076363b_normal
Hoe ouder Sana wordt, des te erger zijn claustrofobie. © Pro Shots

Sana bereidt zich momenteel met zijn club Malmö FF voor op de start van de Zweedse competitie. De ploeg verblijft in Dubai en zoals we allemaal weten, kijken ze daar niet op een wolkenkrabbertje meer of minder. Malmö logeert op de 21ste verdieping. Dat is onhandig, als je claustrofobisch bent.

De 26-jarige Sana durft namelijk de lift niet in en verkiest de benenwagen. Minstens vier keer per dag loopt hij 21 verdiepingen omhoog en omlaag, goed voor zo'n 3500 extra stappen op een dag. “Hou ouder ik word, des te erger wordt mijn claustrofobie,” vertelt de oud-speler van Ajax aan Aftonbladet.

De aanvaller zat eens opgesloten in een auto en hoewel teammaat Tuomo Turunen (IFK Göteborg) niet ver weg was, sloeg bij Sana de paniek toe omdat hij de deur niet kon openen. Ook de lift in de Amsterdam Arena beviel hem allerminst. “Ik heb het drie of vier keer geprobeerd, maar steeds begonnen mijn armen en benen te trillen.”

Vandaar dat Sana liever trap loopt, zelfs nu in Dubai. Het kan erger trouwens. Ajax verbleef voor een uitwedstrijd tegen Real Madrid eens op de 24ste verdieping van een hotel. “Dan valt de 21ste verdieping nog best mee. Wat als we op de vijftigste etage zouden verblijven?”

Een teamgenoot, Yoshimar Yotun, begon deze dagen in Dubai vol goede moed samen met Sana aan de tocht naar boven. Op de negende verdieping haakte Yotun af. Sana: “Hij verklaarde me voor gek en stapte alsnog in de lift.”

Een verslaggever van Aftonbladet liep ook een stukje mee met Sana. Bekijk hier het filmpje.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >