Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Roep fans om frisse wind doet De Boer 'natuurlijk' pijn

Frank de Boer (45) is bezig aan zijn vijfde volledige seizoen als hoofdtrainer. Meer dan ooit gaan de gesprekken over zijn eigen loopbaan. Aan de hand van stellingen laat hij zijn licht schijnen over het huidige Ajax en zijn eigen toekomst.

18 februari 2016 - 10:50
UsershyraDesktopajax_dataimagesb6f55e6c2f8f292695ccfd1d31fed4eb_normal
De Boers Ajax heeft het vaak lastig met goed georganiseerde ploegen. © Pro Shots

In aanloop naar het onderhoud van verslaggevers van Ajax Life met De Boer, publiceerden we op onze digitale thuis een poll: wat adviseer jij De Boer over zijn toekomst? Niet minder dan 32 procent van onze bezoekers vindt het wel tijd worden voor vers bloed.

“Het doet me pijn als fans roepen dat het tijd wordt voor een frisse wind,” luidt de stelling die we De Boer voorleggen. “Natuurlijk. Dat moet ik me aantrekken en dat doe ik ook,” luidt het antwoord van de trainer.

“Ik zet me honderd procent in voor de club. We willen allemaal mooi voetbal spelen. De ene keer gaat dat wat beter dan de andere. Als je in drie thuisduels op rij zestien goals maakt, maar daarna een keer 0-0 speelt, is er meteen gemor. Dan vergroten de supporters die zestien doelpunten in drie duels.”

Dat zijn tegen mindere opponenten toch normale uitslagen?
“Maar als supporters een beetje de tendens zien, weten ze dat die uitslagen niet meer normaal zijn. Ploegen zijn gewoon heel goed georganiseerd.”

Je kunt als trainer natuurlijk ook zelf voor wat frisse wind zorgen. Door een andere aanpak bijvoorbeeld.
“Natuurlijk probeer ik dat. Daarom kwam Orlando Trustfull er dit seizoen ook bij. We hebben met de technische staf uitvoerig besproken wat anders moet om het beter te krijgen. We proberen nu op een andere manier druk te zetten. De rol van de middenvelders verandert daardoor. Het gaat om winnen, het liefst met zoveel mogelijk goals, maar dat zit er niet altijd in.”

In de nieuwe papieren versie van Ajax Life reageert De Boer op nog veel meer stellingen. De krant wordt donderdag bezorgd bij alle leden van SV Ajax. Klik hier voor een voorproefje.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >