Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Reken op flinke verkeersdrukte rondom Ajax - AZ

Er is ons in het oor gefluisterd dat het zondag nogal druk dreigt te worden rondom de Amsterdam Arena. En in aanloop naar Ajax - AZ kan de drukte wel eens een toppunt bereiken. De wedstrijd is bijna uitverkocht en er zijn in de directe omgeving 's middags ook nog diverse evenementen.

27 februari 2016 - 18:41
UsershyraDesktopajax_dataimagesacaa1a591e99d63a533fe16452e6755c_normal
Het wordt best een klus om de Arena zondag te bereiken. © Pro Shots

Het gebeurt wel vaker dat er tegelijk wordt gevoetbald en gezongen, maar daar komt nu nog bij dat er een grote circustent van Cirque du Soleil op P2 wordt opgebouwd. Als je kunt rekenen, weet je dat er dan nog minder parkeerruimte beschikbaar is. En dat dus terwijl het druk wordt.

De aftrap van Ajax - AZ is pas om 16.45 uur en tegen die tijd is Marco Borsato druk aan het zingen in de Ziggo Dome. Daar komt het evenement FATU XL in de Heineken Musical Hall nog bij. We kennen dat verder niet, maar het bestaat al tien jaar en cabaretiers als Jandino Asporaat, Jörgen Raymann, Najib Amhali en Roué Verveer zijn er zondagmidag druk mee.

Kortom, denk er even goed over na of je zondag per auto richting de Arena wilt reizen. Want het kan wel eens een moeilijk verhaal worden om parkeerruimte te vinden. En wat dacht je van het wegrijden na afloop? Veel succes ermee. 

Oh ja, op de heenweg is de Spaklerweg – afrit S111 vanaf de A10-zuid – niet berijdbaar, dat helpt dus ook al niet echt mee. Check voor jezelf wat de handigste manier is om de Arena te bereiken. Het kan best zijn dat dit gewoon de auto is, maar vertrek dan tenminste op tijd van huis.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >