Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

'Nieuwe' defensie Ajax op jacht naar zevende nul in uitduel

De overwinning op aartsrivaal Feyenoord afgelopen weekend maakte veel goed voor de Amsterdammers. Om nu te zeggen dat het lek boven is lijkt wat voorbarig. De wedstrijd op bezoek bij FC Groningen zondag (aftrap: 12.30 uur) zal uitkomst bieden wat die overwinning precies waard is.

13 februari 2016 - 13:25
UsershyraDesktopajax_dataimages2010a1f95a078c0aa3e65570f547134b_normal
Het banken is voorbij, het is nu tijd om op te staan voor Van der Hoorn en Viergever. © Pro Shots

Want ondanks de opsteker tegen de Rotterdammers, blijven de cijfers van Ajax in 2016 abominabel. De ploeg creëerde de minste kansen van alle eredivisieclub en maakte daarbij de meeste overtredingen. En dat is natuurlijk niet des Ajax.

“Daar moeten we iets aan doen, er is werk aan de winkel,” zei De Boer vrijdag tijdens het wekelijkse perspraatje. “Ik wist wel dat het niet goed ging, maar dat we laatste stonden? Nee. Laatste staan is ook een beetje overdreven.”

'Met Viergever en Van der Hoorn kunnen we kampioen worden'

Echter kent De Boer niet alleen voorin problemen. Ook in de defensie is de spoeling dun. Na het stoppen van Johnny Heitinga en de blessures van Kenny Tete en Jairo Riedewald lijkt De Boer in Groningen aangewezen op Nick Viergever en Mike van der Hoorn.

“Alle invallers hebben tijdens de klassieker een goed signaal afgegeven. Het zag er gewoon goed uit bij Van der Hoorn, Nick Viergever en Joël Veltman. Of we met Van der Hoorn en Viergever centraal achterin kampioen kunnen worden? Ja, dat kan,” aldus De Boer.

Het duo zal tegen nummer zeven FC Groningen de woorden van De Boer moeten proberen te onderstrepen. En dat wordt zeker niet makkelijk. Ajax treft in FC Groningen een club die de vorm weer heeft teruggevonden. Na zes duels op rij zonder zege, wonnen de Groningers de laatste twee duels met PEC Zwolle en SC Cambuur.

Ajax hield in vijf van de laatste acht competitieduels met FC Groningen de nul

De Boer: “Groningen is een goed voetballend team, dat ook opportunistisch kan spelen en vaak goede spelers heeft. Tegen Ajax kunnen tegenstanders vaak wat extra’s. Ik verwacht dat het veld na de hevige regenval geen biljartlaken zal zijn. Er zal veel strijd geleverd moeten worden. Dat beseffen we ons.”

Overigens hield Ajax in vijf van de laatste acht competitieduels met FC Groningen het doel schoon. Mocht Ajax met de hernieuwde defensie opnieuw de nul houden dan is dat voor de zevende keer dit seizoen buitenshuis. De laatste keer dat dat lukte was onder Martin Jol in 2009-2010 (ook 7 keer).

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >