Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Muric vindt het tijd voor een kans bij het eerste

Robert Muric begint zijn draai te vinden bij Jong Ajax. Althans, als je kijkt naar zijn statistieken. De rechtsbuiten is vooral tegen FC Volendam niet te houden. En ook tijdens andere potjes levert hij zijn assists. Muric zelf vindt het langzaam tijd worden voor een kans bij het eerste elftal.

18 februari 2016 - 15:38
UsershyraDesktopajax_dataimages28363cab6f3bae224726d59e27bea63b_normal
Soms maakt Muric verdedigers gek, soms dolt hij zichzelf. © Pro Shots

Ajax deed veel moeite om Muric los te weken bij Dinamo Zagreb en inmiddels loopt de Kroaat zo'n anderhalf seizoen rond op De Toekomst. De Jong Ajacied is slechts in de Amsterdam Arena te bewonderen als Jong Ajax een keertje moet uitwijken. Dat vindt-ie niet genoeg.

“Ik heb zes keer gescoord en elf assists geleverd. Dat zijn goede statistieken. Ik ben dit seizoen gegroeid, dat merk ik aan alles. Waarom ik dan geen kans krijg bij het eerste? Dat vraag ik mezelf ook af,” reageert Muric tegenover het Kroatische medium Vecernji List.

“Frank de Boer komt vaak kijken bij Jong Ajax. Hij weet alles van me,” vervolgt de rechtspoot, die de Jupiler League wel een beetje heeft gezien. “Ik wil me graag meten op het hoogste niveau.” Wie weet doet Muric er goed aan om even te informeren bij Richairo Zivkovic. Statistieken zeggen namelijk lang niet alles.

Daar staat weer tegenover dat Ajax zoekende is met zijn aanvalslinie. Het wil De Boer maar niet lukken om de juiste mix van drie aanvallers samen te stellen en Muric is nog niet serieus getest. Wellicht omdat op trainingen blijkt dat hij het niveau (nog) niet aankan, daar kunnen wij moeilijk over oordelen.

De Boer mopperde wel een keer dat Muric slecht Engels sprak en zijn aanwijzingen niet begreep. Of Muric heeft zijn Engels verbeterd, of Jaap Stam spreekt een goed woordje Kroatisch. “Ik krijg constant complimenten van Stam. Hij komt na iedere wedstrijd naar me toe en vertelt me dan ook wat ik nog moet verbeteren. Het doet me veel om tips te krijgen van zo'n grote speler.”

Het contract van Muric loopt tot medio 2018.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >