Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Milik bedankt binnenkant van de paal met een kusje

De binnenkant van de paal en Arek Milik zijn deze weken grote vrienden. De Poolse spits scoorde de laatste twee thuiswedstrijden maar liefst vier keer. En alle vier de keren raakte de bal eerst het houtwerk voordat deze tegen de touwen plofte.

29 februari 2016 - 12:56
UsershyraDesktopajax_dataimagesa7d83b0d4b040bc19be39f77178f498b_normal
Milik is scherp, ook in de afronding. © Pro Shots

“Ik ga even dank je wel zeggen,” vertelt Milik aan Ajax Life voordat hij een handkusje geeft. Of de nummer negen daarna ook nog terug het veld is opgestapt om richting de paal te lopen, is ons dan weer niet bekend...

Opvallend is het wel: zowel tegen Exelsior (3-0) als AZ (4-1) was de Pool twee keer trefzeker en telkens verleende het houtwerk assistentie. Davy Klaassen kan erover meepraten, bij de 3-0 kreeg ook zijn bal een zetje in de goede richting.

We kunnen ons ook nog een goaltje van Amin Younes tegen Feyenoord herinneren – de gelijkmaker – waarbij de verdedigers nog enige tijd hoop hadden dat de bal via de paal uit het doel zou stuiteren. Tevergeefs natuurlijk... Net als bij de rake uithaal van Riechedly Bazoer, zelfs die ging via de paal.

Waar de hulp vorig jaar van verdedigers van de tegenpartij kwam – 'eigen doelpunt' stond begin 2015 hoog op de topscorerslijst – schieten de Ajacieden de bal er deze weken tenminste gewoon zelf in. We mogen toch wel spreken van vooruitgang!

Hopelijk blijft de binnenkant van de paal Milik en de andere Ajacieden nog een tijdje goed gezind. Alle hulp is welkom middenin een spannende titelstrijd met PSV.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >