Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Maximaal halfuur speeltijd Sanogo was voor Ajax te weinig

Yaya Sanogo voetbalt sinds dinsdag weer in Londen. Niet voor Arsenal, maar in een shirt van Charlton Athletic. Het wordt interessant om te zien hoeveel speeltijd de spits krijgt. De dokter van Ajax constateerde namelijk dat Sanogo dit seizoen maximaal een halfuur per wedstrijd aankan.

05 februari 2016 - 17:30
UsershyraDesktopajax_dataimages5ad093932bfbc7aa51e179f9aa45567e_normal
Eens zien hoeveel speeltijd Sanogo in Londen krijgt. © Pro Shots

Het huwelijk tussen Ajax en Sanogo werd geen groot succes. Er waren velen die hun vraagtekens plaatsten bij het contracteren van de Fransman en wie hem een eerlijke kans gunde, moest toch ook snel constateren dat Sanogo geen ideale Ajaxspits was.

Binnen een halfjaar is de scheiding tussen beide partijen een feit. Het lijntje knapte toen Frank de Boer bericht kreeg van de clubdokter, vertelt hij aan Ajax Life. “De dokter zei: je kunt hem een halfuur gaan gebruiken. Je hoeft niet te verwachten dat je hem negentig minuten kunt inzetten. Het wordt slechts dertig minuten.”

“Toen heb ik eerlijk tegen Sanogo gezegd: dan ga ik met andere mensen aan de slag. Ik wil dat iedereen die op de bank zit of wil spelen ook honderd procent fit is. Dat zou Sanogo zelfs aan het einde van het seizoen niet halen. Daar hebben wij geen tijd voor,” verklaart de trainer het besluit Sanogo terug te laten keren naar Engeland.

“Ik was in eerste instantie nog heel enthousiast over Sanogo,” deelt De Boer verder. "Vooral tijdens de oefenwedstrijd waarin hij voor het eerst meedeed. Hij nam rustig een bal aan op zijn borst. Maar na iedere training had hij last van zijn lies en er waren nog andere dingetjes. Daar werd ik niet vrolijk van.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >