Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Joey Veltman en Langnek

Voetbalplaatjes. Ze zijn er weer en ik vind het geweldig.

25 februari 2016 - 09:40
UsershyraDesktopajax_dataimagesb79544c70c8abc248a52d4dccd0b1e87_normal
Voetbalplaatjes zijn gelukkig van alle tijden! © Ajax Life

“Pap, doet Peppe mee,” vraagt mijn zoon oprecht tijdens Studio Sport. Even denk ik aan de spijkerharde verdediger van Real Madrid, maar het blijkt om Ard van Peppen van Roda JC te gaan. Pfff... ben je zo hard bezig om je zoon de namen van de Ajacieden juist te laten uitspreken, propt – met respect – Ard van Peppen zich ertussen.

De voetbalplaatjes leveren in huize Zeldenrijk dezer dagen voor papa leuke momenten op. Niet alleen omdat zoonlief van zijn moeder dezelfde verzamelwoede eist met betrekking tot de inplakbare recepten van de spelersmoeders. Spelers krijgen blijkbaar ook bijnamen op het schoolplein. Zo kwam hij gisteren enthousiast uit school. “Yes! Langnek! Die had ik nog niet,” doelde hij op Hicham Faik van Roda JC die inderdaad over een vrij lange nek beschikt.

Het enthousiasme waarmee mijn zoon spaart, laat me terugdenken aan mijn eigen jongste Panini-jaren. Elke dag met je dubbele plaatjes in je jas – keurig op nummervolgorde – op weg naar school om daar zo scherp en zakelijk mogelijk te ruilen/onderhandelen. Het papiertje met ontbrekende nummers schoonde je aan het eind van de dag telkens weer op.

Voetbalplaatjes leveren in huize Zeldenrijk dezer dagen voor papa leuke momenten op.

Die plaatjes moest je vroeger gewoon kopen. Inmiddels draait het marketingapparaat op volle toeren en moet je een godsvermogen aan boodschappen uitgeven om je album vol te krijgen.

Vroeger stond je ook nooit bij de uitgang van de supermarkt om plaatjes te bedelen. Iedere klant is nu een potentieel doelwit. Tot blijkt dat je geen plaatjes hebt of ze niet wil afgeven. Dan richt de roedel zich alweer hongerig op de volgende boodschappentas.

Het leukste Ajaxmoment kwam toen mijn zoon Joël Veltman had geruild. “Pap! Ik heb Joey Veltman!” Joey Veltman…vond ik wel een mooie. De Ajacied voetbalt in mijn beleving dit seizoen ook meer als een Joey. Hard werken, fel en sterk in de duels. Joël past meer bij een opstomende verdediger die subtiel met een stiftje afrondt. Kan-ie overigens ook.

Ondertussen zoeken we bij Ajax alleen nog de plaatjes van Jasper Cillessen en het logo. Ruilen?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >