Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hoofdsponsor Ziggo kondigt joint venture aan met Vodafone

Nieuws van het vlak van de hoofdsponsor! Ziggo en Vodafone Nederland gaan verder als een bedrijf. Dit heeft Ziggo's moederbedrijf Liberty Global aangekondigd. De samenwerking moet eerst nog wel worden goedgekeurd. Het is niet duidelijk welke naam de joint venture krijgt.

16 februari 2016 - 10:15
UsershyraDesktopajax_dataimagesc14162dbb20eb2252a460d0bd7787ed9_normal
De naam Ziggo blijft zeker nog wel een tijdje behouden. © Pro Shots

Nee, je bent niet per ongeluk beland op het digitale thuis van Quote. Dit is gewoon Ajax Life. Maar als er nieuws is over de hoofdsponsor van Ajax, dan vinden we dat toch interessant. Zeker als wordt gerept over een fusie. Echt onverwacht komt dit bericht niet; er werd al een tijdje over gesproken. Het nieuws gaat in totaal wel maar liefst ongeveer negen miljoen Nederlandse klanten aan.

Er wordt een nieuw bedrijf opgericht – een zogenaamde joint venture – waarin elk bedrijf vijftig procent van de aandelen krijgt. Omdat Vodafone in Nederland minder waard is dan Ziggo betaalt het ook nog eens 1 miljard euro. Beide partijen kunnen samen een stuk efficiënter werken, bijvoorbeeld door te kiezen voor dezelfde infrastructuur, IT-systemen en uitingen op het gebied van marketing.

De afspraken moeten nog wel worden bekrachtigd door diverse toezichthouders, zoals de Europese Commissie. Het kan tot het einde van dit jaar duren voordat er een stempel wordt gezet, omdat eerst moet worden uitgezocht of de afspraken voldoen aan allerlei voorwaarden. Vrije markt dit dat, je kent het wel. Als de fusie doorgaat, wordt het nieuwe bedrijf een serieuze concurrent voor KPN.

Ziggo en Vodafone werkten al samen op het gebied van mobiele telefonie, terwijl het voor Vodafone weer interessant kan zijn dat Ziggo internet en televisie aanbiedt zodat de afspraken met KPN de prullenbak in kunnen. Ook interessant is dat Vodafone beschikt over meer dan honderd fysieke winkels, verspreid door het hele land.

Als we even vrijuit denken: indien Ziggo en Vodafone inderdaad kiezen voor een nieuwe naam, kan die ook wel eens op het shirt van Ajax terechtkomen. De afspraken tussen Ziggo en Ajax gelden tot de zomer van 2019, al kan de sponsor in de zomer van 2017 uitstappen. Dit moet wel een jaar van tevoren worden gemeld.

Ziggo betaalt minimaal 8 miljoen euro per jaar aan Ajax om op het shirt te mogen prijken. Als de club goed presteert, kan het nog eens 2 miljoen euro aan bonussen vrijspelen.

Klik hier om meer te lezen over de gevolgen van de samenwerking tussen Ziggo en Vodafone.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >