Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Het andere rood-wit van Filipe Luis

Ai. Soms neemt een club te vroeg afscheid van een speler. Ajax ook. Bijvoorbeeld van Filipe Luis, die vanavond met Atletico aantreedt tegen PSV in de Champions League.

24 februari 2016 - 13:15
UsershyraDesktopajax_dataimages7ec13ab644711e8fc319c35b1c16ea05_normal
Filipe Luis, laatbloeier of gemiste kans van Ajax? © Pro Shots

De dertigjarige Braziliaanse linksback werd alweer 12 jaar geleden naar Ajax gehaald, mede omdat er veel interesse was voor zijn landgenoot en Ajacied Maxwell. Filipe Luis Kasmirski speelde z'n wedstrijdjes in Jong Ajax, maar kon geen grootse indruk maken op de technische staf. Toch zullen de Ajaxtrainers Ronald Koeman en later Danny Blind nog wel eens 's nachts naar het plafond hebben liggen staren. Hoe kunnen ze z'n talent niet hebben gezien? Of misschien had de Braziliaan het toen gewoon net niet.

De loopbaan van de jongeling van Figueirense ging na Ajax als een raket. Met wat tussenstops (Real Madrid Castilla, Deportivo) is de verdediger nu al jaren steunpliaar in het elftal van Diego Simeone. Bij Atletico Madrid is hij bezig aan z'n vijfde seizoen, met een tussenstop in Londen, bij Chelsea. 

In Voetbal International lezen we dat de 21-voudig international Luis met een goed gevoel terugkijkt op zijn avontuur in Amsterdam. "Ik was ontzettend jong toen ik daar speelde. Tactisch gezien heb ik heel veel opgestoken bij Ajax. Die club is een fantastische leerschool voor een talent uit Zuid-Amerika. Ik trainde met Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Maxwell, John Heitinga, Steven Pienaar en ook nog even met Zlatan Ibrahimovic. Dat was geweldig. Ik heb bij Ajax geen minuut in het eerste gespeeld, maar ben er een veel betere speler geworden. Ik kwam als typische Zuid-Amerikaanse back, maar ben bij Ajax een Europese verdediger geworden."

Voor Ajacieden die houden van een beetje zelfkastijding: vanavond is bij SBS6 te zien wat Ajax in 2005 bewust of onbewust liet lopen met Filipe Luis. Atletico Madrid neemt het om 20.45 uur op tegen PSV in de Champions League.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >