Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gesprek met spelers en Frank de Boer

Er heeft vandaag in de Arena een gesprek plaatsgevonden tussen een afvaardiging van de supporters en de volgende spelers: Davy Klaassen, Nemanja Gudelj, Mitchell Dijks en Jasper Cillessen. Frank de Boer was namens de technische staf aanwezig.

04 februari 2016 - 18:55
UsershyraDesktopajax_dataimagesb4c08f731ffdb398999d792a953fdbb5_normal
Belangrijk potje foebele op komst, binnen en buiten de lijnen! © De Brouwer

Tijdens deze bijeenkomst hebben supporters hun ongenoegen geuit over het vertoonde spel van de afgelopen tijd en het gebrek aan respect naar de supporters toe. Ook werd de spelers het belang duidelijk gemaakt van de wedstrijd van aanstaande zondag. Deze moet koste wat het kost gewonnen worden.

De spelers lieten op hun beurt weten dat steun bij uit- en thuiswedstrijden van groot belang is. Wegwerpgebaren en fluitconcerten werken averechts maar er is vanuit de spelers ook begrip voor de onvrede op de tribune. Enkele spelers reageerden de afgelopen wedstrijden vanuit emotie na een teleurstellend resultaat. Hier is onderling in de kleedkamer over gesproken. De betrokkenen hebben aangegeven dat dit absoluut niet bewust is gebeurd. Iedereen in de selectie weet dat het bedanken van de supporters bij thuis- en uitwedstrijden altijd hoort ongeacht het resultaat.

Davy gaf aan dat de wedstrijd van aanstaande zondag ontzettend leeft binnen de selectie. En dat elke speler alles zal geven om de 3 punten in Amsterdam te houden.

Een gesprek zoals vanmiddag is voor elke Ajacied (spelers, staf, supporters etc) erg belangrijk zodat de band met elkaar wordt versterkt. Er is dan ook afgesproken dat een gesprek zoals vandaag vaker per seizoen zal plaatsvinden.

Aanstaande zaterdag
De spelers hebben tijdens het gesprek aangegeven dat de aanwezigheid van supporters bij de training a.s. zaterdag motiverend werkt en dat het ze extra stimulans geeft voor de wedstrijd van aanstaande zondag.

De training (10.30 uur) is openbaar en in het stadion. Iedereen kan via Zuid H naar binnen. Om de laatste aanwijzingen tijdens de training goed te kunnen verstaan, is tijdens het gesprek afgesproken dat er pas aan het einde van de training vuurwerk afgestoken gaat worden.

Aanstaande Zondag
De boodschap van zowel de supporters als de spelers is duidelijk. Er moet gewonnen worden. Inzet, strijd en passie zijn de sleutelwoorden. Dit geldt voor alle partijen. Laten we er zondag een gekkenhuis van maken en met z’n allen 200% geven!

Wij zijn Ajax Wij zijn de Beste...
F-side
VAK410
Supportershome
Oude Garde
AFCA Maluku
AFCA Supportersclub
Supportersvereniging Ajax
4th
5th
NUA

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >