Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geen grap: geflopte Sanogo produceert eerste hattrick

Uit de categorie dingen die je niet verwacht: Yaya Sanogo heeft een hattrick gemaakt. De aanvaller trof drie keer doel namens zijn nieuwe club Charlton Athletic en kreeg zelfs een publiekswissel, maar punten leverden zijn productiviteit niet op. Charlton ging met 4-3 onderuit tegen Reading.

27 februari 2016 - 19:03
UsershyraDesktopajax_dataimagesab635137a191d416c50549888d2e658f_normal
Sanogo blijkt dus wel degelijk doeltreffend te kunnen zijn! © Pro Shots

Sanogo kwam afgelopen zomer op aanraden van Arsène Wenger naar Ajax, maar de huurling van Arsenal bleek vooral ziek, zwak en misselijk. Toen de dokter ook nog eens meldde dat de Franse spits geen volledige wedstrijd zou kunnen spelen, besloot Ajax hem terug te sturen naar Londen.

Terwijl het Sanogo in Ajaxshirt niet lukte om een doelpunt te maken, ging hem dat namens Charlton een stuk gemakkelijker af. De aanvaller scoorde voor het eerst in 399 dagen tijd en voor zijn laatste goal in competitieverband moeten we zelfs 1009 dagen terug.

Het is geen grap, er waren 21.506 getuigen aanwezig op The Valley. Die mensen hadden de dag van hun leven, want ze zagen Sanogo zijn eerste hattrick maken als professioneel voetballer. Het duurde even, maar er zijn inmiddels beelden beschikbaar. Die staan hieronder weergegeven.

Het was misschien ook wel weer vrij typisch dat Charlton, hekkensluiter in The Championship, kort na de wissel van Sanogo alsnog de beslissende 3-4 om de oren kreeg. Maar goed, wij hebben met z'n allen even iets te lachen. Dat is ook wat waard! 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >