Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Flopspits Sanogo vertrekt zonder een doelpunt te maken

Het is officieel: Yaya Sanogo staat niet langer onder contract bij Ajax. De spits gaat de boeken in als de man die er niet in slaagde om een doelpunt te maken. De paniek bij Charlton Athletic is zo hoog dat het Sanogo een ontsnapping biedt.

01 februari 2016 - 21:20
UsershyraDesktopajax_dataimagesd179caf378591b98b9deb361eda0ee88_normal
Sanogo kwam zelfs niet in aanmerking voor de status 'cultheld'. © Pro Shots

Het huwelijk tussen Ajax en Sanogo was gedoemd om te mislukken, ondanks de aanbeveling van Arsène Wenger. Sanogo sukkelde al tijden met blessures en als hij fit was, bleek scoren een zware opgave. Met beide facetten maakte ook Ajax kennis; de aanvaller was amper fit en wist het net ook al niet te vinden.

Slechts op bezoek bij FC Twente vormde de 23-jarige Sanogo een serieuze meerwaarde. Hij mocht in de slotfase invallen en versierde een penalty, waaruit de 2-2 viel. Wie weet hoe belangrijk dit punt nog blijkt aan het einde van het seizoen, dat gaan we meemaken.

Ook bij Jong Ajax slaagde Sanogo er voor de winterstop niet in om tekenen van hoop te tonen. En toen bleek dat hij voorlopig niet de volledige negentig minuten aankon, ontstond het idee om hem terug te sturen naar Arsenal. Het duurde nog best lang voordat dit was geregeld.

Gelukkig is er grote paniek bij Charlton Athletic, dat dreigt te degraderen uit The Championship. Zelfs een niet-fitte, zeer moeizaam scorende spits is daar nu welkom. Het goede nieuws is dat het Ajax wat centjes bespaart en dat Sanogo niet meer in de weg loopt. Want om eerlijk te zijn, kwam het daar wel op neer.

Er resteert verder niets anders dan Sanogo toe te voegen aan de galerij der mislukte spitsen, waarin onder meer Ivan Gabrich en Ismael Urzaiz zijn opgenomen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >