Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Feyenoorders voeren bewijs aan voor ongeldige goal Bazoer

Soms is de nasleep van de klassieker nog leuker dan de wedstrijd zelf. We hebben weer een pareltje te pakken. Feyenoorders waren al boos dat de gelijkmaker in De Kuip werd goedgekeurd en komen nu met 'fotobewijs' dat ook de treffer van Riechedly Bazoer onreglementair zou zijn.

08 februari 2016 - 10:29
UsershyraDesktopajax_dataimagesb0e6c85b006f98fd1977487ce5201cd0_normal
Het gewraakte moment: Viergever in duel met twee Feyenoorders. © Pro Shots

Je zou denken dat een beetje Feyenoorder – speler dan wel supporters – het gewend is om van Ajax te verliezen, maar het blijft moeilijk te accepteren. Karim el Ahmadi heeft sterke vermoedens dat Bazoer de bal stiekem verkeerd raakte en Dirk Kuijt meent dat Feyenoord amper een kans weggaf.

Maar goed, er staat wel 2-1 op het bord en zo'n beetje alle Ajacieden hebben maandag op kantoor een hartstikke leuke dag. Die hebben best zin om koffie te halen, zullen we maar zeggen. Zeker als ze nu lezen dat veel Feyenoorders van mening zijn dat de Stadionclub in de opmaat naar de 2-1 een vrije trap had kunnen krijgen.

Wat is er aan de hand? Check de foto boven dit artikel eens. Ajax versloeg Feyenoord met zijn eigen wapens: passie, strijd en inzet. Er werd volle bak gegeven voor iedere bal, zelfs op de grond. Nick Viergever hield twee tegenstanders, toevallig El Ahmadi en Kuijt, van zich af en klemde daarbij even de bal tussen zijn benen.

En klemmen? Dat mag niet! Wij zaten eerlijk gezegd ook te wachten op een fluitje van scheidsrechter Kevin Blom, maar er klonk niets. Toen rolde de bal voor de voeten van Bazoer en konden de handjes in de lucht, juichen! Als je inmiddels klaar bent met juichen, en koffie halen, is het misschien een leuk idee om de Facebookpagina Ilikefeyenoord even te checken.

Meer dan 3000 likes en 700+ reacties pure slapstick, over een bal die een halve seconde tussen de benen lag van Viergever. Overigens zitten er ook best wat zinvolle reacties tussen, waarvoor hulde!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >