Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Fan die Vermeer aan galg laat bungelen, 'hangt' nu zelf

Ajax wint de klassieker in eigen huis (2-1), maar net als vorige keer wordt de dag ontsierd door een actie van een supporter. Dit keer bungelde er aan de balustrade een pop die Kenneth Vermeer moest voorstellen aan een galg. De vermoedelijke dader is zeer spoedig door Ajax opgespoord.

07 februari 2016 - 15:34
UsershyraDesktopajax_dataimagesbf451e27794ca0f5511890089c56e351_normal
Vermeer beleefde een rotmiddag in de Arena. © Pro Shots

Er is door Ajax direct een stadionverbod opgelegd aan de betreffende persoon en het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart, met het oog op strafrechtelijke vervolging. Als het nodig is, vindt Ajax het prima om aangifte te doen. Vermeer legde in de Amsterdam Arena een verklaring af.

De doelman van Feyenoord was doelwit van de fanatieke aanhang omdat hij anderhalf jaar terug een pikante overstap maakte naar de aartsrivaal. We snappen best dat het moeilijk is om Vermeer zijn overgang naar Feyenoord te vergeven, maar zo'n pop plus onsmakelijke liedjes zijn het andere uiterste.

Het gekke is dat fans van andere clubs geregeld worden beticht van 'Calimero-gedrag', terwijl er dit keer tijdens de klassieker telkens over Feyenoord en Vermeer werd gezongen. Ja, er klonken ook wel aanmoedigingen voor Ajax. Maar dat hadden er nog veel meer kunnen en moeten zijn. Zo gemakkelijk hadden de spelers het niet op het veld...

Wij als Supportersvereniging Ajax zijn absoluut niet blij met wat er is gebeurd en prijzen het snelle ingrijpen van Ajax. Als het dan toch lukt een doek plus opblaaspop mee naar binnen te smokkelen, kun je als club weinig anders doen dan zorgen dat de uiting zo snel mogelijk verdwijnt en de dader wordt gegrepen. Dat is gebeurd. Daar kunnen ze bij ADO Den Haag nog wat van leren, om maar een voorbeeld te noemen.

Overigens deed zich nog een tweede incident voor: direct na de openingstreffer van Feyenoord werd er vanuit Vak410 vuurwerk naar beneden gegooid. Dit belandde niet in de gracht, maar bij supporters direct onder het sfeervak. De gooier is door Vak410 direct van het vak verwijderd.

De getroffen supporter meldde zich bij een EHBO-post en heeft aangifte gedaan. Grote kans dat dit voor de gooier ook nog een staartje krijgt.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >