Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Elf uit elf voor foutloze Schöne vanaf elf meter

Zet Lasse Schöne achter de bal bij een penalty en de kans is groot dat het goed afloopt. Sterker nog, de Deen heeft voorlopig een rendement van de volle honderd procent. Hij nam in zijn loopbaan elf strafschoppen en schoot ook alle elf keer raak.

15 februari 2016 - 15:05

De afspraak bij Ajax is simpel: zo lang je scoort, sta je bovenaan het lijstje met penaltynemers. Het mag dus duidelijk zijn dat Nemanja Gudelj in Groningen niet in aanmerking kwam voor het nemen van de strafschop, waarvoor werd gefloten na een overtreding op Amin Younes.

Gudelj peerde de bal vorige week, tijdens de klassieker, ruim over en als gevolg van die misser bleef het tot de laatste minuut spannend. Ook in Groningen was de opluchting groot na het laatste fluitsignaal, aangezien de plaatselijke FC in de slotfase de achterstand halveerde tot 1-2.

De rake strafschop van Schöne gaf dus mede de doorslag. “Het was geen vraag wie de penalty zou nemen. Ik stond als eerste op de lijst. En ik was blij dat we een strafschop kregen, dat zijn natuurlijk lekkere goaltjes om mee te pikken,” reageert de rechtsbuiten van dienst tegenover Ajax TV.

“Nee, ik had geen aarzeling. Je kunt 'm natuurlijk missen, maar je doet je best. De bal eindigde tussen de palen. Het lijkt me duidelijk dat ik bovenaan blijf staan op het lijstje, ik hoop het wel,” vervolgt Schöne bij AT5.

De nu 29-jarige Ajacied was ruim drie maanden absent bij de aftrap, maar mocht tegen Feyenoord en Groningen prompt twee keer op rij in de basis starten. “Ik stond er een hele tijd naast en dat is niet leuk, dus het is lekker dat ik de laatste weken weer veel speeltijd krijg en belangrijk kan zijn. Zes puntjes, heerlijk.”

Al erkent Schöne wel dat het spel stukken beter kan en moet. Check daarvoor de filmpjes.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >