Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dokter uitte 'grote twijfels' over fysieke gesteldheid Heitinga

Het mooiste aan de terugkeer van John Heitinga was misschien wel zijn afscheid. Zijn vervroegde afscheid, moeten we zeggen. Niemand had afgelopen zomer verwacht dat hij zijn terugkeer bij Ajax vanaf de bank en tribune zou beleven. Of toch wel? De dokter uitte zeer grote twijfels.

09 februari 2016 - 09:37
UsershyraDesktopajax_dataimages50bfdc06c776794fbd150452190599f1_normal
Een ding staat vast: het afscheid was prachtig! © De Brouwer

Frank de Boer schoof daags na de gewonnen klassieker (2-1) aan bij Ziggo Sport om na te tafelen. Niet met Kees Jansma, maar bij de man die we geregeld op de boarding langs het veld van de Amsterdam Arena zagen: Jack van Gelder.

Rond Ajax - Feyenoord werd Heitinga uitgezwaaid door de supporters en zijn besluit om te stoppen met foebele kwam uiteraard ter sprake. De Boer vindt het jammer dat het liep zoals het is gelopen. “We hadden gehoopt met Heitinga een type als Christian Poulsen erbij te hebben, maar dat is uiteindelijk niet gelukt,” aldus de trainer.

De Boer vertelde al eens dat Heitinga 'meer snelheid had verloren dan verwacht' en zag de 32-jarige pion vorige week wegvallen uit zijn selectie. “Hij is natuurlijk niet voor niks gestopt. De fysieke gesteldheid van John is in mijn ogen niet goed genoeg voor het hoogste niveau.”

“Of dat is getest? Natuurlijk. De dokter had er zeer grote twijfels over,” geeft De Boer aan. “Maar John heeft vorig seizoen de laatste paar wedstrijden in de Duitse competitie gespeeld en we hoopten dat het bij zou draaien, maar dat is niet gelukt. We wisten dat we achterin goed bezet waren en hoopten dat hij wellicht voor de verdediging kon spelen, maar jammer genoeg ging dat niet.”

Het lage aantal speelminuten voor Heitinga is daarmee eens te meer verklaard. Het was begin dit seizoen zo'n beetje standaard dat wij na het delen van de opstelling de volgende vraag kregen: 'waarom speelt Heitinga niet?' Welnu, voor zo ver het antwoord er nog niet was, is dat er.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >