Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Debutant Muric kwam, zag en gaf een assist

Wat is dat toch met die debutanten van Ajax? Stuur ze het veld in en er gebeuren dingen. Is het geen doelpunt, dan wel een assist. Ook Robert Muric deed direct van zich spreken. Twee minuten na zijn entree zette hij Davy Klaassen volledig vrij en was de 3-0 een feit.

22 februari 2016 - 10:19

Muric loopt al zo'n anderhalf jaar rond op De Toekomst, maar bij het eerste elftal zagen we hem tot op heden niet. De Kroaat meldde zich met gebrekkig Engels en zonder een woord Nederlands in zijn bagage en dat maakt de overgang naar een nieuwe omgeving niet gemakkelijker.

Die problemen zijn voor nu even vergeten. “Voor mij was dit een geweldige wedstrijd, ik ben blij. Ontzettend blij,” reageert Muric bij Ajax TV. “Het is ook geweldig voor mijn ouders, die naar mijn debuut hebben gekeken.”

De rechtsbuiten was zijn zenuwen snel de baas. En dat na een tumultueuze week, met triest nieuws binnen de eigen familie. De negentienjarige Muric kreeg donderdag te horen dat zijn oma was overleden. “Ik heb met mijn ouders overlegd en besloten in Amsterdam te blijven," deelt hij met De Telegraaf.

“Ik draag mijn assist op aan mijn oma en vader en moeder. Ik kon ook zelf gaan en mijn mannetje opzoeken, maar twijfelde te veel en besloot de bal naar Davy te passen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >